Gratis goodies!

Onze favoriete (gratis) Lightroom presets - Week 28

Siem van Woerkom 1498 0
Iedere week zetten we een paar van onze favoriete Lightroom presets op een rijtje. Download ze en probeer ze eens voor je volgende shoot!

Milan

Waan je in de mooie straatjes en prachtige plaza's van Milan! Deze preset zorgt ervoor dat foto's iets warmer worden, maar schaduwen en hooglichten worden niet enorm aangepast. De algemene exposure gaat een stuk omhoog en huidtinten komen iets mooier uit. Een perfecte preset om te gebruiken op spontane vakantie foto's. 

De Milan Lightroom preset download je hier!

Birds

Voor iedereen die wel eens foto's van dieren schiet (en dan in het bijzonder vogels) zullen deze preset gaaf vinden. In principe maakt hij de foto's ietsjes lichter (in de schaduw partijen) en scherper. Ook worden de kleuren die het meest voorkomen bij de meeste vogels aardig versterkt. Zo zul je blauw geel en rood een aardige boost zien krijgen. 

Voor de Birds preset kan je hierheen

Dani

Dani zorgt ervoor dat je foto's een behoorlijke scheut 'moodyness' krijgen. Perfect voor foto's die niet teveel overbelicht of high-key zijn en modellen in beeld hebben. Probeer hem ook eens op beelden met veel groen in beeld, die krijgen namelijk een mooie geel-goude kleur. 

Hier is Dani te downloaden. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siemvan Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSiem