New week, New Goodies

Onze favoriete (gratis) Lightroom presets - Week 25

Siem van Woerkom 1370 0
Presets zijn een ideale manier om je foto's net dat beetje extra's mee te geven in Adobe Lightroom. We zetten iedere week een paar van onze favorieten op een rijtje.

Los Angeles

Een preset voor al je modellen shoots! Los angeles zorgt ervoor dat je een licht 'orange & teal' effect krijgt en je foto's net wat helderder en fris aanvoelen. Ook wordt de sharpness iets verbeterd en zullen je schaduwpartijen ietsjes lichter zijn wat het geheel een gave en professionele sfeer geeft. 

Los angeles kan je hier vinden. 

End of Days

Deze preset is net even wat heftiger dan normaal en ook zeker niet geschikt voor iedereen. Het geeft je foto's een extreme duotoon door een oranje gloed en zweem toe te voegen over het totale beeld. Hierdoor wil de maker een soort apocalypse/eind der tijden/chernobyl sfeertje overbrengen. Het is heftig, en kan zeer gaaf zijn met foto's van verlaten plekken of urbex fotografie. We zijn benieuwd of iemand van jullie deze preset durft te gebruiken!

Download hier End of Days

Golden hour

Golden Hour is een van de coolste dingen om te fotograferen tijdens een shoot. Het levert vaak enorm mooie beelden op en is ideaal voor bruiloften, modellen shoots of gewoon random foto's van mensen met de zon achter hun lichaam. Natuurlijk is het altijd mogelijk om die effect net iets sterker te maken dan normaal, en dit doe je met de Golden Hour lightroom preset. Gele en rode tonen in het beeld worden iets sterker en als het Golden Hour effect nog miniem was is het met deze preset ineens mega aanwezig! Aangeraden om deze op 50% toe te passen. 

Download hem hier

afbeelding van Siem van Woerkom

Siemvan Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSiem