Free free free!

Onze favoriete (gratis) Lightroom presets - Week 22

Siem van Woerkom 1448 0
Presets zijn een ideale manier om je foto's net dat beetje extra's mee te geven in Adobe Lightroom. We zetten iedere week een paar van onze favorieten op een rijtje.

Fairytale

Voor een gave twist aan je foto's die in de natuur hebt geschoten is er deze Lightroom preset. Het zorgt ervoor dat de blauw en groen tinten sterker worden en voorziet je beelden van een bijna magische sfeer. Ook worden de foto's iets verscherpt en zijn er kleine veranderingen in clarity en brightness.

Fairytale kan je hier downloaden.

France

Je foto's hoeven voor deze preset niet in frankrijk genomen te zijn ;) maar misschien helpt het wel. De France Lightroom preset zorgt ervoor dat je portret foto's ietsjes feller zijn in de lichte tonen. Ook worden de groene kleuren wat opgekrikt en krijgt alles een soort uitgewassen 'matte' feeling. Perfect om te gebruiken bij foto's van modellen of snapshots op vakantie van architectuur. 

France download je hier.

Sunlight

Zoals de naam al doet vermoeden zorgt sunlight ervoor dat alle foto's die je rond zonsondergang hebt geschoten net wat sterker ogen. Het effect is natuurlijk al heel gaaf an sich, maar met een beetje extra saturatie in rode en gele tonen en een verandering in de algehele exposure worden je shots wel heel bijzonder.

Sunlight kan je hier downloaden. 

Lees ook: Onze favoriete (gratis) Lightroom presets - Week 21

afbeelding van Siem van Woerkom

Siemvan Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSiem