Get it while it's hot!

Onze favoriete (gratis) Lightroom presets - Week 21

Siem van Woerkom 1332 0
Presets zijn een ideale manier om je foto's net dat beetje extra's mee te geven in Adobe Lightroom. We zetten iedere week een paar van onze favorieten op een rijtje.

Tijdens de Fotofair kun je onder leiding van Lightroom-expert Johan Elzenga een workshop volgen waarbij je alle kneepjes van het uitgebreide programma leert. Wil jij erbij zijn? Schrijf je dan snel in

Garden Edit

Heb je foto's genomen in een omgeving met veel groen? Dan kan deze preset perfect aansluiten bij je beelden. Het zorgt ervoor dat de saturatie van groen iets omhoog wordt gehaald en ook worden de tinten van het groen wat aangepast zodat alles wat frisser oogt. Ideaal voor portret shoots, bruiloften en veel meer. 

Garden preset vind je hier

Fantasy

Ietsjes sterker dan de meeste presets die we normaal delen, maar een leuke om mee te werken! De Fantasy preset geeft je foto's een oude retro sfeer die bijna magisch aanvoelt. Rood wordt oranje, blauw wordt groen, schaduwen worden donker en highlights iets gedempt. Het resultaat is een filmisch effect wat misschien niet voor iedereen is weg gelegd, maar wij zijn fan. 

De Fantasy preset is hier te downloaden.

Night Life

Voor al je avond en nachtfoto's is Night Life een enorm coole preset die ervoor doen zorgen dat alles een semi-neon gloed krijgt. Perfect voor modellen shoots maar ook voor shots van verlaten straatjes of een mooie overzicht foto van een stad. Een mix van blauw, paars en rood maken de foto op en blazen je standaard foto's nieuw leven in.  

De download link van Night Life vind je hier

Lees ook: Onze favoriete (gratis) Lightroom presets - Week 20

afbeelding van Siem van Woerkom

Siemvan Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSiem