Handig en mooi

Onze favoriete (gratis) Lightroom presets - Week 12

Siem van Woerkom 1346 0
Presets zijn een ideale manier om je foto's net dat beetje extra's mee te geven in Adobe Lightroom. We zetten iedere week een paar van onze favorieten op een rijtje. 

 

Skyfall Lightroom preset

Perfect voor wanneer je je foto's een kleurrijke 'moody' toon wil geven. Luchten en wolken krijgen een ietwat roze toon, en groene kleuren krijgen een behoorlijke boost. Skyfall werkt vooral super met landschappen maar kan ook gebruikt worden in portretshoots. Vooral gaaf om te proberen met foto's die tijdens zonsondergang gemaakt worden.

De Lightroom preset is hier te downloaden.

Insta Look Lightroom preset

De naam zegt het eigenlijk al.. Geen zware of heftige contrast shifts hier, maar een sfeer dat modellen in scenes met veel licht net dat beetje extra geeft. Huidtinten worden lichter en zachter, schaduwen worden opgekrikt en het geeft de foto een bepaalde 'vakantie' vibe. Aan te raden voor foto's met modellen die gemaakt zijn in de natuur!

Insta Look vind je hier. 

Guava Jelly Lightroom preset

Time to get retro! Guava Jelly is een preset voor Lightroom die zorgt voor een lichte vignetting, wat analoge ruis en een behoorlijke de-saturatie. Gaaf voor foto's van auto's, roadtrips en veel meer. Het geeft je beelden een coole vintage look en is zeker de moeite waard om een keer te proberen. 

Guava Jelly is hier te downloaden.

Silver Surfer Lightroom preset

Tenslotte is daar 'Silver Surfer'. Deze Lightroom preset zorgt ervoor dat je foto's naar zwart-wit omgezet worden. Maar niet alleen dat, ze krijgen ook een mooie 'zilveren' gloed. Een mooie combinatie van hoge schaduwen en lage highlights maken je beeld lekker mat. Deze preset heeft niet zozeer een bepaald onderwerp waar het goed mee werkt. Mooi zwart-wit kan namelijk altijd. 

Silver Surfer staat hier voor je klaar.

 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem