Kamera Express Academy

Ontwikkel je foto- en videografie met online cursussen van de Kamera Express Academy

Christel de Wolff 528 0
Kamera Express wil helpen bij de ontwikkeling van jouw kennis van fotografie. Daarom is de Kamera Express Academy in het leven geroepen. Op dit online platform worden allerlei basiscursussen aangeboden met als doel om op een inspirerende manier een solide basis te creëren voor iedereen die meer wil leren over fotografie.

Hands-on met de Kamera Express Academy

Hands-on is daarbij het kernwoord. Na het kijken van een video kun je direct aan de slag met wat je geleerd hebt. Het is niet alleen ideaal voor beginnende fotografen, maar ook reeds gevorderden die hun kennis een boost willen geven of toe zijn aan een opfriscursus kunnen bij de Kamera Express Academy terecht.

De voordelen van de Kamera Express Academy zijn:

  • Hoge kwaliteit video's waarin theorie en praktijk worden samengebracht
  • Duidelijke voorbeelden, zo weet je precies welke resultaten je moet verwachten
  • Je kunt de cursus op jouw eigen tempo volgen door de delen los van elkaar te kijken
  • De video's zijn te bekijken op PC, smartphone of tablet

Aanbod van de Kamera Express Academy

Begin september zal er bij de Kamera Express Academy een Basiscursus Landschap gevolgd kunnen worden. Verder zijn er op dit moment vier basiscursussen beschikbaar. En, super handig, ze hebben om je een idee te geven van de cursus ook een trailer gemaakt waardoor je alvast een idee krijgt wat je te wachten staat. Dit zijn de basiscursussen van dit moment op een rijtje:

Basiscursus Fotografie
Voor wie bij het begin wil beginnen biedt de Kamera Express Academy een basiscursus fotografie aan. Heb je recent je eerste systeem-, spiegelreflex of high-end camera gekocht en weet je niet precies wat je er mee aanmoet? Dan biedt deze cursus de uitkomst. Na het volgen van de basiscursus fotografie kent de camera geen geheimen meer voor je en kun je meteen aan de slag om te fotograferen als een pro! Bekijk hier de trailer.

Basiscursus Studiofotografie
Meer leren over studiofotografie? In deze basiscursus leer je aan de hand van praktijkvoorbeelden de ins en outs van studiofotografie. Er wordt onder andere aandacht besteeds aan de manieren van belichten, het meten van licht, lichtvormers, achtergrondsystemen en creatieve lichtopstellingen. Deze cursus bevat alles wat je moet weten om direct aan de slag te gaan in de studio. Bekijk hier de trailer.

Basiscursus Macrofotografie
Toe aan een nieuwe uitdaging en denk je aan macrofotografie? In de basiscursus macrofotografie, helpt de Kamera Express Academy je op weg met jouw eerste stappen in de wondere wereld van macrofotografie. Er wordt aandacht besteed aan apparatuur en accessoires die geschikt zijn voor deze tak van fotografie en natuurlijk komt ook de werkwijze aan bod. Ook wordt er dieper ingegaan op een belangrijke stap: de nabewerking. Bekijk hier de trailer.

Basiscursus Videografie
Of je nu net start met video of je juist verder wilt verdiepen in videografie: van deze cursus steek je altijd wat op. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leer je onder andere over apparatuur, framerate resolutie, het belang van goede audio en kadering. Ook worden er handige tips gedeeld en is er uitgebreid aandacht voor wat je later met je beelden kunt in de montage. Bekijk hier de trailer.

Gratis mini-cursus
Naast deze uitgebreide basiscursussen zijn er ook enkele korte tutorials te bekijken via de Kamera Express Academy. Zo leer je hoe je een reflectiescherm moet gebruiken of een mini-cursus met tips voor het maken van een video. Het actuele aanbod van gratis cursussen vind je hier.

Meer informatie en een cursus aanschaffen kan via de speciale Kamera Express Academy website.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel