Nu in de kiosk: DIGIFOTO Pro Masterclass 2.2012

Nu in de kiosk: DIGIFOTO Pro Masterclass 2.2012

Julian Huijbregts 6210
In de tweede DIGIFOTO Pro Masterclass-editie van dit jaar besteden we uitgebreid aandacht aan het filmen met je dslr. We toveren je om van fotograaf tot filmmaker. Daarnaast gingen we op onderzoek wat het winnen van een grote prijs nou echt oplevert en helpen we je bij de stap van amateur tot prof.

De ontwikkelingen op cameragebied volgen elkaar snel op. Zeker als het gaat om filmen met je spiegelreflex of compacte systeemcamera. In een uitgebreide masterclass leren we je de kneepjes van het vak en laten we experts aan het woord die zelf de stap maakten van fotograaf tot filmmaker.

Filmstill Jurgen Willocx
Filmstill © Jurgen Willocx

Alle bijbehorende aspecten en accessoires komen aan bod, van camerakeuze tot statieven, rigs, microfoons, filters, software en nabewerking.

Resolve
Wat komt er allemaal kijken bij het nabewerken van je videobestanden?

Van amateur naar (semi)prof

Hoe maak je de stap van amateurfotograaf naar semi-prof? Wij gaan in gesprek met fotografen die zelf de stap maakten. Hoe houden de fotografen hun hoofd boven water in deze lastige tijden en hoe breng je je werk aan de man? We wijzen je weg in de wereld van de kvk en belastingdienst.

Wat levert het winnen van een grote fotoprijs op?

Stel je wint de hoofdprijs bij de World Press Photo, de Zilveren Camera, of een andere vooraanstaande fotoprijs. Wat levert dat eigenlijk op? Wij horen de afgelopen jaren wisselende verhalen van fotografen. De één wordt niet meer gebeld omdat men denkt dat de fotograaf nu te duur is, de ander ziet zijn carrière in sneltreinvaart vooruit gaan. Wij gingen op onderzoek en ondervragen diverse prijswinnende fotografen (o.a. Rob Hornstra, Robin Utrecht, Pim Ras en Martijn Beekman) om te kijken wat het winnen van een grote fotoprijs nou echt oplevert.

Martijn Beekman
Met deze foto won Martijn Beekman de Zilveren Camera 2007, maar wat levert zo'n prijs nou op? Wij vragen het de winnaars zelf

Reviews

In de DIGIFOTO Pro Masterclass 2.2012 vind je uitgebreide reviews van onder andere de Nikon D600, Samyang 35mm T1.5, Rode VideoMic Pro en de Panasonic LX7. Daarnaast stuureden we de makers van De Nieuwe Wildernis op pad met de Sony FS-700 voor een praktijktest in De Oostvaardersplassen.

Nikon D600
Hoe presteert Nikon's betaalbare fullframe-camera? In de Masterclass lees je onze uitgebreide review van de D600

Masterclass 2.2012
Dit alles en nog veel meer lees je in de DIGIFOTO Pro Masterclass 2.2012, je vindt 'm nu in de kiosk!

afbeelding van Anonymous

Is deze nu ook via de app digitaal binnen te halen?

afbeelding van Julian

Nee, de app is los ontwikkeld en bevat andere content dan de papieren uitgave. Je kunt deze editie wel digitaal downloaden via Zinio.

afbeelding van Anonymous

Ha bedankt, dan haal ik 'em zo binnen!

afbeelding van mallewimpie

Als abonnee op een fotomagazine die slechts 6 maal per jaar verschijnt, zit ik niet te wachten op een special die bijna geheel over filmen gaat. Ik heb hem vorige week ontvangen, doorgebladerd en aan de kant gelegd. Jammer.

afbeelding van Karel

Mee eens. Je wordt abonnee van een fotografieblad en dat er zijdelings aandacht wordt besteed aan het filmen. Oké, maar een special over bijna alleen filmen gaat mij ook te ver.

afbeelding van Lester Kamstra

Vanochtend gekocht voor in de trein! Mooie versie met goede informatie!