Filmwedstrijd: 1 minuut

Filmwedstrijd - 1 minuut

Julian Huijbregts 4706
In de Masterclass 2.2012 helpen we je uitgebreid op weg met de filmfunctie van je camera. Tijd om te laten zien wat je hebt opgestoken! We dagen je uit om een film te maken van maximaal één minuut. Met één voorwaarde...

Het onderwerp en scenario van je korte film mag je naar eigen inzicht invullen. Maak een bloedstollende thriller, sciencefictionfilm, trailer of een parodie op een Hollywood-kraker. Kortom, laat je creativiteit de vrije loop. We geven je één opdracht mee. In je korte film, van maximaal één minuut, willen we een verwijzing zien naar DIGIFOTO Pro. Dat mag subtiel, of als leidraad, als we in de film maar iets terugzien van het magazine, onze iPad-app of onze website.

Alles leren over het filmen met je dslr? Haal de Masterclass 2.2012 in huis!

Filmwedstrijd
Je korte film mag overal over gaan. We hopen dan ook op de nodige spannende verhalen. Er is één vereiste: ergens in de film moet iets van DIGIFOTO Pro te zien zijn.

Inzenden

Maak je film, gebruik daarvoor een spiegelreflex, compacte systeemcamera of een compactcamera. Upload je video naar YouTube of Vimeo. Mail een link naar je inzending  het daarvoor bestemde formulier. Noem bij opmerkingen de camera('s) en hulpmiddelen die je gebruikt hebt voor het maken van je inzending.

Mail ons een link naar je inzending via dit formulier

Let op!

 • Je video mag maximaal één minuut duren. Inclusief intro en aftiteling.
 • Zorg dat je over alle rechten beschikt van het materiaal dat je gebruikt. Dus ook van de muziek in je film! Gebruik bijvoorbeeld rechtenvrije muziek van de Vimeo Music Store.
 • Heeft je camera geen filmfunctie? Time-lapse of stop-motion mag ook!

Deadline: Zondag 6 januari 2013

Je hebt tot en met zondag 6 januari 2013 de tijd om je korte film te maken én het resultaat naar ons te mailen. De inzendingen worden daarna beoordeeld, we maken de winnaar zo snel mogelijk bekend op de website. We nemen contact op met winnaars via e-mail.

Hoofdprijs -Rode VideoMic Pro t.w.v. €199,-

Win je de hoofdprijs, dan sleep je deze Rode VideoMic Pro in de wacht. Deze shotgun-microfoon met compact formaat levert helder geluid en weet effectief de geluidsbron waar je op richt te isoleren, zonder dat het achtergrondgeluid storende vormen aanneemt. De batterij is goed voor zo'n zeventig uur opname. We beloonden de VideoMic Pro met een Platina Award. Lees onze review in de Masterclass 2.2012.

Rode VideoMic Pro

Info: www.rodemic.com
Importeur: www.mafico.nl

Tweede prijs - Benro S4 videokop t.w.v. € 119,-

Schroef deze tweeweg-vloeistofkop op je statief en je maakt voortaan stabiele 'panshots' met je filmende dslr. Met zijn volledig metalen constructie en goede afwerking scoorde de S4 een Goud Award. Lees onze review in de Masterclass 2.2012.

Benro S4

Info: www.benro.nl

Derde prijs - HAMA Variabel ND-filter 2-400 t.w.v. € 70,49

Een variabel ND-filter is een accessoire die je bij fotografie zelden gebruikt, ga je filmen met je dslr, dan is het een must. Win je de derde prijs, dan scoor je dit variabele ND-filter dat instelbaar is van 1 tot 8 stops. Om er zeker van te zijn dat het filter op jouw objectief past, mag je zelf het formaat kiezen!

Hama ND-filter

Info: www.hama.com/nl

Met dank aan Mafico, Benro en Hama voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

Gouden Camera

Win je de hoofdprijs? Dan ben je niet alleen de gelukkige winnaar van de Rode VideoMic Pro, maar sleep je ook een nominatie voor de Gouden Camera in de wacht. We nodigen je uit bij ons op de redactie, waar je de prijs in ontvangst neemt en we jou interviewen over je winnende film. Dat verhaal publiceren we in de volgende editie. Aan het einde van het jaar nemen alle hoofdprijswinnaars het tegen elkaar op in de strijd om de Gouden Camera.

Wedstrijdvoorwaarden

 • De rechten van de ingezonden video’s blijven te allen tijde bij de fotograaf.
 • Maximaal één inzendingen per persoon.
 • Alleen eigen werk is toegestaan. De deelnemer bezit dus alle rechten over het materiaal. Clipboard Publishing (uitgever van DIGIFOTO Pro – hierna te noemen DIGIFOTO Pro / DFPro) is niet aansprakelijk als blijkt dat de inzender niet over alle rechten op het ingezonden werk beschikt.
 • De inzender vrijwaart DIGIFOTO Pro / DFPro van alle claims van derden met betrekking tot het ingezonden werk.
 • Deelnemers aan deze wedstrijd geven DIGIFOTO Pro / DFPro het recht de video in het kader van de wedstrijd te publiceren in de digitale uitgave(n) van DIGIFOTO Pro magazine en/of op www.digifotopro.nl.
 • Medewerkers van DIGIFOTO Pro / Clipboard Publishing zijn uitgesloten van deelname aan deze wedstrijd.
 • Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere producten.
 • Alleen inzendingen ingestuurd via het formulier worden geaccepteerd.
 • Inzenden is mogelijk tot 6 januari 2013.
afbeelding van Michael de Vries

In 2013 zal de befaamde natuurfil over de Oostvaardersplassen te zien zijn in de bioscoop. Bij deze een parodie op de trailer van die film met beelden uit de eigen tuin om te laten zien dat je ook daar gewoon natuur hebt. De geluidsopname zijn van de grote bonte specht en een zeldzame zwarte specht die je samen hoort, unieke momenten!
Door Michael de Vries, gemaakt met de Canon Powershot sx100 is en met de 160 is
Link: http://www.youtube.com/watch?v=_Zkx_dJfVW4

afbeelding van Chantal en Gigi