Noorderlicht galerie viert 30-jarig bestaan

Christel de Wolff 485 0
In 1990 besloot een groep gedreven fotografieliefhebbers om in Groningen een fotofeestje te organiseren. Dat feestje groeide uit tot het eerste Noorderlicht festival. Inmiddels een gevestigde naam in Noord-Nederland en daar buiten.

Noorderlicht richt zich op heel Noord-Nederland als werkveld en op een breed schala aan activiteiten. De bekendheid van Noorderlicht reikt echter nog wel veel verder dan de noordelijke provincies. Noorderlicht is een internationaal gewaardeerde foto-instelling.

30 jaar Noorderlicht

Ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van Noorderlicht, presenteert het in MartiniPlaza een doorsnede van fotografie die tijdens de afgelopen drie decennia de revue passeerden. Er is werk te zien van fotografen uit alle windstreken, wiens werk met elkaar verbonden is door de missie van Noorderlicht. De missie luidt: het publiek in aanraking brengen met verbeeldende, maatschappelijke relevante kunst.

© Alejandro Chaskielberg, uit de serie ‘Bittersweet Surinam’ | project ‘The Sweet and Sour Story of Sugar’

Praktische informatie

Nog tot en met 20 december kun je 30 jaar Noorderlicht mee vieren. Je vindt MartiniPlaza aan de Leonard Springerlaan 2 in Groningen. Op maandag tot en met vrijdag is MartiniPlaza geopend en de toegang is gratis.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel