Nooit meer een excuus om geen statief mee te nemen: BeFree

Redactie DIGIFO... 1593 0
Manfrotto maakt professioneel fotograferen op reis nog gemakkelijker met het nieuwe ultra lichtgewichte en extreem compacte BeFree statief. Kleiner en lichter is nagenoeg onmogelijk. De professionele fotograaf zal de omkeerbare kolom bijzonder weten te waarderen. Volledig uitgeklapt is de BeFree een volwaardig foto reisstatief.

Persbericht

Ook de veel reizende DSLR filmer zal de BeFree omarmen. Timelapse shots en echt stabiele opnames op de meest moeilijke locaties zijn nu mogelijk. Niet eerder gaf een statief zoveel vrijheid in beweging en opties voor een stabiele opname. Een betere naam was daarom niet denkbaar: BeFree.

Beefree

De zes sterke punten van dit statief op een rij:

  • Compact: door een uniek scharnier mechanisme vouwt het statief dicht om de kop heen. Een beperkte diameter en een lengte van slechts 40 centimeter past in bijna elke reistas.
  • Lichtgewicht: vanaf de eerste schroef tot het balhoofd hebben de ontwerpers van Manfrotto aan gewichtsbesparing gedacht. Natuurlijk is de BeFree van lichtgewicht en toch robuust aluminium. Het totale statief weegt 1400 gram, wat minder is dan een gemiddelde laptop met accu.
  • Draagbaar: hoewel de BeFree in vrijwel elke reistas past, levert Manfrotto het statief inclusief (schouder)draagtas. In deze tas is het statief altijd extra beschermd en is het zo naar elke locatie mee te nemen. Er is nu écht geen excuus meer om het statief thuis te laten.
  • Stabiel en robuust: ondanks het geringe gewicht en compacte formaat, is de BeFree een echt professioneel statief dat langdurig zal meegaan. Het statief kan niet alleen tegen een stootje, het zorgt ook dat elke opname haarscherp kan blijven en de uitsnede blijft zoals de fotograaf/filmer die in gedachten heeft. Het nieuwe aluminium balhoofd is bijzonder gemakkelijk langdurig te fixeren. Wel zo handig bij lange sluitertijden of herhalende opnames. Camera's met lenzen tot maar liefst 4 kg zijn geen probleem.
  • Intuïtief: de BeFree staat in seconden in de positie die gewenst is. De nieuwe gepatenteerde scharnieren maken de keuze uit twee hellinghoeken van de poten een fluitje van een cent.
  • befreeItaliaans design: de BeFree ademt vanuit alle poriën "oog voor detail en toewijding aan kwaliteit". Ontwerp, materiaalkeuze en functionaliteit maken de BeFree een waardige accessoire voor de professionele fotograaf/ DSLR filmer.

De BeFree is per direct uit voorraad leverbaar en kost 166,- excl BTW.
Manfrotto onderstreept de kwaliteit van BeFree met 10 jaar garantie.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie