Telefoon voor fotografie lovers

Nokia 9 PureView heeft 5 camera's

Siem van Woerkom 654 0
HMD brengt ons de Nokia 9 PureView met vijf (!) camera's. Ook biedt het toestel een geintegreerde versie van Adobe Lightroom.

Nokia PureView

HMD heeft zijn Nokia 9 PureView met vijf camera's aangekondigd. Het toestel is uitgerust met een beeldprocessor van Light. Dit bedrijf heeft een camerasysteem ontworpen waarmee ze het voor elkaar hebben gekregen om in totaal 16 verschillende camera’s in één apparaat te combineren. De combinatie van al deze lenzen zorgen voor extra detail en dynamisch bereik. Hierna wordt software gebruikt om er 1 groot beeld van te maken. Met deze module kunnen er ook 4k video’s worden gemaakt met meer detail dan voorheen mogelijk was. 

Gemaakt voor fotografen

Dat er op de achterkant van dit nieuwe Nokia toestel geen plek is voor 16 camera's, moge duidelijk zijn. Maar voor nu moeten we het doen met een bescheiden 5. De module bestaat uit twee rgb-sensoren en drie monochroomsensoren, allen met een 12-megapixelresolutie en een lens met een diafragma van f/1.8. De monochroom sensoren meten extra licht en zorgen voor meer detail in de hooglichten en schaduw partijen. Het resultaat is uiteraard wel gewoon een kleurenfoto.

HMD claimt dat foto's gemaakt met de Nokia 9 PureView een dynamisch bereik van meer dan 12 stops hebben. Ook kan er achteraf scherpgesteld worden met behulp van een dieptemap met een resolutie van 12 megapixel. Door een samenwerking met Google werkt dat ook in de Foto's-applicatie van Android.

De Nokia 9 PureView kan in meerdere formaten schieten. Onder andere JPEG, DNG en ook RAW. 

Een mooi voorbeeld van de scherptediepte mogelijk door de vele lenzen is hieronder te zien. Let vooral ook op de mooie bokeh, indrukwekkend voor een telefoon!

HMD brengt de Nokia 9 PureView vanaf 15 maart uit voor een adviesprijs van 599 euro.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem