Nivo-schweitzer: Specialist in de foto-video-filmwereld

Nivo-schweitzer: Specialist in de foto-video-filmwereld

Redactie DIGIFO... 4367 0
Bij Nivo-Schweitzer kun je terecht voor alle apparatuur op gebied van professionele fotografie en video. Van high-end compactcamera tot digital cinema en alle mogelijke oplossingen voor licht, geluid en accessoires.

Advertorial

Nivo-schweitzer is sinds 1970 gevestigd in Amsterdam en is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende bedrijven in de professionele foto-video-filmwereld. Dat heeft het bedrijf te danken aan exclusieve dealerschappen en door importen te verwerven van topmerken op al deze gebieden. De bemanning bestaat uit mensen die hun sporen al verdiend hebben in de handel of zelfs parttime nog werken in de foto- en filmindustrie.

Camera's

Het camera-assortiment van Nivo-schweitzer begint bij de betere compact camera's van Panasonic, Olympus, Canon en Nikon. Het aanbood loopt door via de (professionele) spiegelreflexen tot de S-serie van Leica met de grote middenformaatsensor.

Leica S2

Statieven en balhoofden

Ook op gebied van statieven heb je ruim keuze. Van aluminium tot basalt en carbon en voor alle toepassingen. Daarnaast vind je diverse koppen en balhoofden met de beste snelkoppelingen en L-plates. Alle grote merken zoals Manfrotto, Gitzo, Arca-Swiss, Sachtler en Really Right Stuff zijn vertegenwoordigd.

Balhoofden

Gigapan

De automatische panoramarobots van Gigapan met eenvoudige software zijn ontwikkeld voor ruimtevaartorganisatie NASA door de technische universiteit Carnegie Mellon en NASA Ames. De commerciƫle uitvoering is ook omarmd door Google en laat iedereen op een gemakkelijke betaalbare manier waanzinnige grote gigapixelpanorama's maken.

Gigapan

Video & Digital Cinema

Op gebied van video is er een ruime collectie hd-camera's van Canon, Sony en Panasonic, met alle soorten toebehoren. Bij Nivo-schweitzer kun je terecht voor betaalbare professionele studio-oplossingen voor live-uitzendingen in hd over glasvezel naar de mixer.

Cinema camera

Digital Cinema is er van Canon, Sony, Panasonic en Blackmagic met monitoren van SmallHD, vLOGIC, Marshall en ikan. Daarnaast heeft Nivo-schweitzer elektronische zoekers van TVLogic/Alphatron in het assortiment. Ook vind je er de LCDVF voor op je digitale spiegelreflexcamera met filmfunctie.

Monitor

Digitale videorecorders zijn er van Convergent Design (Nanoflash en Gemini), Atomos (Ninja en Samurai), Sound Devices (Videopix 220 en 240) en Blackmagic Design (Hyperdeck-serie).

Riggs

Naast filmcamera's en accessoires vind je bij Nivo-schweizer een ruime collectie riggs om van dslr tot Red en Arri te kunnen voorzien van hulpmiddelen zoals followfocus-systemen, matteboxes en filters. Nivo-schweizer is zelf importeur van Redrock Micro, Swedish Chameleon, Wooden Camera en bovendien dealer van Vocas, Zacutto en Manfrotto.

Riggs

Sliders

Voor creatieve bewegingen in je shots kun je aan de slag met sliders en skates. Bij Nivo-schweizer vind je de populaire producten van Kessler, Glidetrack en MYT-works. In het uitgebreide assortiment vind je voor elke opdracht en elk budget wat wils.

Dolly

Audio

Ook voor audio kun je terecht bij Nivo-schweitzer. De specialist heeft Sennheiser-microfoons en koptelefoons in de aanbieding, maar ook RODE-microfoons voor hdslr-oplossingen en microfoonophangsystemen van Rycode zoals blimps en hengels.

Audio

Licht

Zowel voor fotografie als video is goed licht een must. In het assortiment van Nivo-schweitzer vind je uiteenlopende ledlichtoplossingen van Ringled, Litepanel, Manfrotto en Rotalight. Hmi-licht is er van Profoto en Hedler, vanaf 600 euro. Ook fluorescent en halogeenverlichting is verkrijgbaar.

Licht

Blackmagic Design

Met de Terranex van Blackmagic Design krijg je de mogelijkheid om betaalbaar elke norm te vertalen naar een gewenste output op het hoogste niveau. Een live hd-studio bouwen met HD-Sdi-glasvezelverbindingen tot 16 camera's kan nu betaalbaar.

Blackmagic

Waar?

Je vindt Nivo-Schweitzer aan de Haarlemmerdijk 114 in Amsterdam. Meer informatie over het uitgebreide assortiment vind je op de website: www.nivo-schweitzer.nl

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie