Stap over op full frame en spiegelloos!

Nikon Z 5 maakt overstappen naar full frame spiegelloos wel heel makkelijk!

Christel de Wolff 1838
Nikon introduceert de Z 5, een full frame systeemcamera op instapniveau. Twijfelde je al even om over te stappen naar een spiegelloze systeemcamera? Dan is het moment nu misschien wel daar!

De Nikon Z 5 is robuust, licht en makkelijk te bedienen en is de ideale camera voor iedereen die voordelig wil overstappen op fotograferen met een full-frame systeemcamera. Naast de camera introduceert Nikon het handzame objectief NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3, het kortste en lichtste full-frame zoomobjectief voor systeemcamera's. Het is de perfecte partner voor de Nikon Z 5 en een geweldige mogelijkheid voor elke Nikon Z creator die een zeer handzaam full-frame zoomobjectief wil.

Introductie Nikon Z 5

De Z 5 is ontworpen voor iedereen die de schoonheid van full-frame fotografie wil gaan verkennen. Of je nu foto's maakt of 4K-video's opneemt, je beelden zullen een nieuw niveau van detail, diepte en kleur laten zien. Beelden met een prachtig dynamisch bereik zijn zelfs bij hoge ISO-waarden haalbaar dankzij een full-frame CMOS-sensor van 24,3 MP die optimaal gebruikmaakt van de zeer grote veel-licht-opvangende Z-vatting. Nikon's hybride AF-systeem met 273 scherpstelpunten biedt een nauwkeurige scherpstelling over het gehele beeld. Dezelfde EVF als de gerenommeerde Z 6 en Z 7 geeft een zeer scherp beeld. Twee kaartsleuven bieden een flexibele opslag en de bediening is moeiteloos dankzij de befaamde ergonomische functies van de Nikon Z, waaronder de diepe cameragreep. De camera kan ook worden gevoed via USB, ideaal als je een lange time-lapse-opname maakt.

Introductie Nikon 24-50mm f/4-6.3

De Nikon Z 5 is compatibel met alle lichtsterke en compacte full-frame NIKKOR Z-objectieven, van groothoek tot telezoom. De super handzame NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 is opgenomen in de basiskit. Dit veelzijdige, nieuwe standaardzoomobjectief is klein en scherp, dekt een aantal van de meest iconische brandpuntsafstanden die er zijn en biedt uitstekende prestaties voor foto's en video's. De Nikon Z 5 is ook volledig compatibel met de FTZ-vatting adapter die het gebruik van NIKKOR-objectieven met F-vatting zonder verlies van beeldkwaliteit mogelijk maakt. 

Matthieu van Vliet, General Manager SAS zegt hierover: “De Nikon Z 5 en het NIKKOR Z 24-50mm- objectief maken samen een fantastische set om de voordelen van full-frame fotografie met  Nikon Z te ontdekken. Van rijkere kleuren tot een grotere scherptediepte; je krijgt een prachtige Nikon Z-beeldkwaliteit in een uniek handzaam pakket. Het is de perfecte manier om je creativiteit te laten zien en het soort full-frame beelden te maken die je altijd al wilde."

Nikon blijft haar assortiment NIKKOR Z-objectieven uitbreiden met een verscheidenheid aan uitgebalanceerde objectieven die de creativiteit van de fotograaf stimuleren. De NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S wordt naar verwachting later dit jaar aangekondigd.

Prijs en beschikbaarheid Nikon Z 5 en 24-50mm f/4-6.3

De Nikon Z 5 + NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 kit zal verkrijgbaar zijn vanaf 27 augustus 2020. De adviesprijs voor de kit bedraagt € 1899.

Info www.nikon.nl

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel