EISA-awards

Nikon wint 'Camera of the Year' EISA-award

Christel de Wolff 1012
De Nikon Z 6 is door EISA uitgekozen als Camera of the Year. Daarnaast bemachtigde Nikon nog een EISA-award voor de Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S.

In april won de Nikon Z 6 al een TIPA-award en de titel Best Full Frame Camera Expert. De Nikkor Z 14-30mm won toen in de catagorie Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens.  Nu de EISA-onderscheidingen hierbij opgeteld, mag Nikon concluderen dat de Z-serie goed ontvangen wordt.

Nikon Z6  'Camera of the Year'

De vakjury van de EISA awards waren zeer te spreken over de Nikon Z6. 'Nikon heeft een schitterende camera gemaakt met een uitmuntende bediening en robuuste constructie die uitstekende beelden produceert in bijna elke opnamesituatie. Het autofocussysteem omvat oogherkenning AF, waardoor een nauwkeurige scherpstelling mogelijk is, waar in het beeld de gefotografeerde persoon zich ook bevindt. De grote en scherpe elektronische zoeker biedt een zeer accurate voorvertoning van de beelden, terwerijl de ingebouwde beeldstabilisatie ervoor zorgt dat foto's scherp zijn me elk objectief dat je gebruikt, ook met DSLR-objectieven met F-vatting. Dit is gewoon de beste allround camera voor serieuze fotografen,' concludeerde de EISA-jury.

Lees ook: Review: Nikon Z6, minder is meer

Ook prijs voor Nikon Nikkor Z 24-70mm f/2.8S

Ook de Nikkor Z 24-70mm f/2.8S wist de jury te overtuigen. Het is een professioneel standaardzoomobjectief voor het Nikon Z-systeem. 'Dit solide en robuuste objectief gebruikt Nano Crystal Coat en de nieuwe ARNEO Coat om lichtvlekken en beeldschaduwen te verminderen, terwijl de voorste en achterste elementen een fluorcoating hebben die stof, olie en vocht afstoot. Dankzij een aanpasbare instelring kan de fotograaf het diafragma of de belichtingscorrectie eenvoudig aanpassen, terwijl op een OLED-scherm op de cilinder het diafragma, de scherpstelafstand of de brandpuntsafstand wordt weergeven. Door de optische prestaties en hoge resolutie te combineren met een aantrekkelijke bokeh is dit objectief de perfecte partner voor camera's uit de Nikon Z-serie,' aldus de vakjury van EISA.

Lees ook: Review: Nikon Z 24-70 f/2.8 S

Over de EISA-awards

De EISA-awards worden gekozen en toegekend door een gerenommeerde jury bestaande uit redacteuren van 55 internationale tijdschriften op het gebied van consumentenelektronica. De genomineerden worden geselecteerd op basis van de door consumenten gewenste kenmerken en klasse. Er werden maar liefst 22 EISA-awards uitgereikt en naast Nikon vielen ook Sony, Fujifilm, Sigma, Tamron, Canon en Panasonic in de prijzen. Meer informatie over de EISA awards en in het bijzonder de winnende fotocamera's, objectieven en accessoires vind je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel