Stem op je favoriet

Nikon Press Photo Awards 2019

Siem van Woerkom 649 0
Maar liefst 88 professionele persfotografen namen deel aan de 12e editie van de Nikon Press Photo Awards 2019.

Een prijs van en voor persfotografen. Zo noemt Nikon zijn jaarlijkse Press Photo Awards. De wedstrijd wil professionele persfotografen en hun werk in de kijker plaatsen.

Nieuwe formule Nikon Press Photo Awards slaat aan

Voor de editie van 2019 werd het concept van de Nikon Press Photo Awards aangepast. Naast de Nikon Press Photo Award en de  Nikon Sport Photo Award, wordt dit jaar nog een derde award uitgereikt: de Nikon Stories Award. In totaal werden er deze keer 719 foto’s ingezonden door 88 persfotografen. Uit deze reeks zal een professionele 7-koppige jury de winnende nieuwsfoto, sportfoto en storiesfoto kiezen. De winnende foto’s zullen op donderdag 28 maart bekend gemaakt worden.  

Bepaal mee wie de Nikon Press Photo Awards 2019 publieksprijs wint

Naast de professionele jury wordt ook de keuze gelaten aan het grote publiek om hun favoriete persfoto van 2018 te selecteren. Via www.nppa.be/nl/publieksprijs krijgt u een overzicht van de deelnemende finalisten, waar u tot en met zondag 24 maart middernacht kan stemmen op uw favoriete beeld. De foto die op 24 maart om middernacht de meeste stemmen heeft behaald, sleept de publieksprijs in de wacht.

De 15 finalisten per categorie van 2019 zijn nu bekend en je kan tot en met zondag 24 maart op www.nppa.be mee bepalen welke persfoto de publieksprijs wint.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem