NIKKOR Z-objectieven

Nikon lanceert drie nieuwe objectieven voor het Z-vattingsysteem

Remco Stunnenberg 503 0
Naast de introductie van het nieuwe Z-vattingsysteem, vandaag, lanceerde Nikon ook drie nieuwe objectieven die compatibel zijn met de full-frame (Nikon FX-formaat) systeemcamera's met het Z-vattingsysteem. Daarnaast werd de nieuwe vattingadapter FTZ geïntroduceerd.

Het standaardzoomobjectief NIKKOR Z 24-70mm f/4 S, het groothoekobjectief met vaste brandpuntsafstand NIKKOR Z 35mm f/1.8 S en het standaardobjectief met vaste brandpuntsafstand NIKKOR Z 50mm f/1.8 S functioneren met de nieuwe Z-vatting.

NIKKOR Z-objectieven streven een nieuwe dimensie in optische prestaties na. Ze hebben volgens Nikon een ongekend flexibel ontwerp dat mogelijk is door de combinatie van de grotere Z-vatting met zijn binnendiameter van 55 mm en een korte lensafstand van 16 mm. De objectieven bieden een hoge resolutie, zowel bij het maken van foto's als bij het opnemen van video, en beschikken over diverse handige functies, zoals correctie voor variatie in brandpuntsafstand (verschuiving van de beeldhoek wanneer de scherpstelling wordt aangepast), stille werking, vloeiende belichtingsregeling en een instelring. Bovendien zijn ze door de stille werking zeer geschikt om video op te nemen.

De NIKKOR Z 24-70mm f/4 S, NIKKOR Z 35mm f/1.8 S en NIKKOR Z 50mm f/1.8 S zijn verwisselbare objectieven uit de S-Line. De S-Line is een serie binnen de NIKKOR Z-objectieven dat voldoet aan een nieuwe maatstaf voor optische prestaties en stelt een nieuwe standaard voor kwaliteit en ontwerp. De beeldreproductie van deze objectieven overtreft die van conventionele f/4- en f/1.8-objectieven, zo claimt Nikon. Daarnaast is de vattingadapter FTZ ontworpen om gebruikers van Nikon SLR-camera's de mogelijkheid te bieden hun bestaande NIKKOR-objectieven met F-vatting te blijven gebruiken met het Z-vattingsysteem. Hierdoor kunnen ze profiteren van uiteenlopende objectiefeigenschappen.

NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct

Nikon ontwikkelt momenteel de NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct, een standaardobjectief met vast brandpuntsafstand en handmatige scherpstelling. Dit objectief streeft naar ultieme optische prestaties en zal de top binnen de S-Line vormen. Nikon is van plan om naast dit objectief diverse nieuwe objectieven uit te brengen. Nikon blijft het assortiment uitbreiden met aantrekkelijke, zeer krachtige NIKKOR Z-objectieven waarmee de fotograaf nog meer creatieve mogelijkheden biedt.

Prijs en beschikbaarheid

De NIKKOR Z 24-70mm f/4 S is eind september 2018 te koop voor een consumentenadviesprijs van €1099,- incl. BTW.

De NIKKOR Z 35mm f/1.8 S is eind september 2018 te koop voor een consumentenadviesprijs van €949,- incl. BTW.

De NIKKOR 50mm f/1.8 S is eind oktober 2018 te koop voor een consumentenadviesprijs van €679,- incl. BTW.

De Mount Adapter FTZ is eind september 2018 te koop voor een consumentenadviesprijs van €299,- incl. BTW.

Kijk hier voor meer info over de nieuwe Nikon producten.

Lees ook: Nikon introduceert Z7 en Z6, full-frame systeemcamera's met Z-vatting

Lees ook: Lancering van AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco