Vogelliefhebbers opgelet

Nikon introduceert twee nieuwe MONARCH HG-serie verrekijkers

Christel de Wolff 837 0
Nikon kondigt lenzen aan waar je niet mee kunt fotograferen. Het betreft compacte verrekijkers met een diameter van 30mm (8x30 en 10x30) in de MONARCH HG-serie.

De Nikon verrekijker weegt slechts 450 gram omdat de body is gemaakt van een magnesiumlegering. De body is condensvrij en waterdicht (tot op 5 meter gedurende 10 minuten) De constructie voorkomt dat het optische systeem beslaat zelfs in omgevingen met een lage luchtdruk tot op een hoogte van 5000 meter.

Alle lenzen en prisma's zijn voorzien van een hoogwaardige meerlaagse coating. Het dakkantprisma is voorzien van een niet-geleidende, zeer reflecterende meerlaagse prismacoating en een fasecorrectiecoating. Tezamen zorgt dit voor een helder beeld met lichtdoorlating tot 92 procent en een levensechte kleurweergave. De beeldhoek is groot en scherp tot de uiterste rand.

De kijkers worden geleverd met een comfortabele draagriem en een halfharde beschermtas. Kortom, deze musthave hoort in je tas als je een vogelliefhebber bent.

De nieuwste MONARCH HG-serie verrekijkers zullen in juli verkrijgbaar zijn. De MC HG 8x30 haal je in huis voor een adviesprijs van € 999,- en de MC HG 10x30 voor € 1.049,-. Meer informatie over de huidige reeks verrekijkers van Nikon vind je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel