Nikon introduceert de Nikkor Z 28-75mm f/2.8

Christel de Wolff 587 0
Nikon introduceert nieuw full-frame standaardzoomobjectief: De NIKKOR Z 28-75mm f/2.8. De NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 biedt een veelzijdig zoombereik voor zowel groothoek- als teleopnamen, een groot, vast diafragma en een nauwkeurige scherpstelling. Of het nu om straatscènes, landschappen of portretten gaat, voor gebruikers van Nikon Z-camera's die hun creativiteit willen ontplooien is dit objectief ideaal om overal mee naartoe te nemen.

Dankzij de lichte constructie en scherpe optiek van de NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 kunnen gebruikers prachtige beelden vastleggen van alles wat hen inspireert. Het veelzijdige zoombereik dekt een reeks klassieke brandpuntsafstanden, terwijl het vaste diafragma van f/2.8 meer vrijheid biedt om nieuwe ideeën uit te proberen: gebruikers kunnen gemakkelijk de sfeer van situaties met weinig licht vastleggen of de creatieve mogelijkheden van een geringe scherptediepte verkennen.  Ook kunnen er opnamen gemaakt worden met een kortere sluitertijd bij het beschikbare licht en kunnen bewegingen scherp vastgelegd worden zonder dat dit ten koste gaat van de helderheid.

NIKKOR Z 28-75mm f/2.8

De NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 stelt snel en nauwkeurig scherp, zelfs wanneer een onderwerp van dichtbij gefotografeerd wordt. Het objectief produceert een prachtige bokeh waarmee gebruikers hun portretfotografie naar een hoger niveau kunnen tillen. Dit full-frame Z-objectief is ook zeer geschikt voor video: het zoombereik is geschikt voor weidse overzichtshots én voor opnamen met een gemiddelde telezoom, terwijl focus breathing (variatie in brandpuntsafstand) wordt onderdrukt.

Overzicht van belangrijke kenmerken: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8

  • Standaardzoombereik: breng meer van de scène in beeld bij 28 mm. Leg fascinerende portretten vast bij 75 mm.
  • Maximaal diafragma van f/2.8: het grote, vaste diafragma maakt een consistente belichting over het hele zoombereik en heldere opnamen bij weinig licht mogelijk. Gebruikers kunnen bij natuurlijk licht ook opnamen maken met kortere sluitertijden.
  • Prachtige bokeh: de grote Z-vatting en het f/2.8-diafragma met 9 afgeronde lamellen maken een ongelooflijk zachte, natuurlijk uitziende bokeh mogelijk.
  • Fantastisch van dichtbij: de kortste scherpstelafstand is slechts 0,19 m bij 28 mm en 0,39 m bij 75 mm.
  • Snelle, betrouwbare scherpstelling: scherpstellen gebeurt soepel, geluidloos en zeer nauwkeurig, zelfs als je op korte afstand opnamen maakt.
  • Fantastisch uitziende video: variatie in brandpuntsafstand wordt onderdrukt, zodat je de scherpstelling kunt aanpassen zonder de beeldhoek van de opname te beïnvloeden. De vloeiende diafragmaregeling maakt prachtige, natuurlijk uitziende overgangen in helderheid mogelijk.
  • Intuïtieve bediening: de soepele instelring maakt geen klikgeluiden en kan worden gebruikt voor nauwkeurige handmatige scherpstelling of om het diafragma, de ISO-waarde of de belichtingscorrectie aan te passen.
  • Stofbestendig en druipwaterdicht: de NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 is stofbestendig en druipwaterdicht¹, met een coating die het objectief gemakkelijk te reinigen maakt.

Prijs en beschikbaarheid

De NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 is beschikbaar in de tweede helft van januari 2022 voor een adviesprijs van € 1049.-.

¹ Het objectief is niet in alle situaties en onder alle omstandigheden gegarandeerd stofbestendig en druipwaterdicht.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel