Nikon brengt versie 1.1.0 van het NX Field-systeem voor opnamen op afstand uit

Redactie DIGIFO... 1132 0
Nikon brengt versie 1.1.0 van NX Field uit, een systeem voor opnamen op afstand voor professionele fotografen en nieuws- en sportbureaus. Deze update voegt ondersteuning toe voor de Z 7II, Z 6II, Z 7 en Z 6 full-frame (Nikon FX-formaat) systeemcamera's. Ondersteuning voor de Z 9 wordt in een toekomstige firmware-update toegevoegd.
Door de ondersteuning voor systeemcamera's die zijn toegevoegd aan versie 1.1.0 kan de functie voor geluidloze opname op afstand worden bediend. Dit is uniek voor systeemcamera's. Hierdoor kunnen camera's op afstand zelfs worden gebruikt op plaatsen en in situaties waar een geluidloze werking vereist is, zoals bij concerten of schaakwedstrijden. Versie 1.1.0 voegt ook ondersteuning voor gezichtsdetectie AF en oogdetectie AF toe, die wordt gebruikt in systeemcamera's van Nikon, voor een betrouwbaardere scherpstelling op het gezicht en de ogen van het onderwerp tijdens opnamen op afstand. Bovendien maken de scherpstelpunten het makkelijk om op onderwerpen die zich aan de randen van het beeld bevinden scherp te stellen, voor meer vrijheid bij het samenstellen van opnamen.

Daarnaast biedt NX Field 1.1.0 ondersteuning voor intervalopnamen met zowel compatibele digitale SLR- als systeemcamera's. Als u het opname-interval en het aantal opnamen op de externe camera specificeert, is automatische opname mogelijk, zelfs op afstand. Nikon zal updates blijven bieden voor NX Field om professionele fotografen te ondersteunen die actief zijn in de frontlinie van de verslaggeving en beslissende momenten vastleggen.

Meer info via: nikon.nl

 

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie