Nieuw online platform moedigt fotografen aan om licht te creëren in onzekere tijden.

Nikon brengt licht in de duistere coronacrisis met #createyourlight

Christel de Wolff 896 0
We leven op dit moment in een wereld zoals we die niet eerder hebben meegemaakt. We ervaren dit allemaal anders. Fotografen hebben het unieke vermogen om via beeld gevoelens uit te drukken. Met deze beelden kunnen we verhalen delen en dichter tot elkaar komen.

Met de #createyourlight campagne wil Nikon fotografen aanmoedigen om hun camera’s op te pakken om deze bijzondere tijd vast te leggen. Door fotografen bij elkaar te brengen met een gedeelde missie, hoopt Nikon motivatie en betekenis te bieden in een tijd wanneer dat het meest nodig is. #createyourlight biedt fotografen een platform om hun unieke verhalen te delen door middel van beelden. De community is toegankelijk voor fotografen van alle niveaus en genres met alle apparatuur. Beeldmakers worden aangemoedigd om thuis foto's te maken en zo creatief mogelijk met hun omgeving om te gaan.

Om te inspireren en informeren zal Nikon ook samenwerken met professionele fotografen, Nikon experts en Nikon School-trainers door hints en tips te delen over hoe je het meeste uit thuisopnames kunt halen. Ook worden er uitdagingen gedeeld met een bepaald thema. Een van de eerste fotografen die meedoet is professioneel trouwfotograaf Brett Florens, die de beste tips deelt om thuis om te gaan met daglicht en hoe je kunt spelen met gordijnen en posities.

Om deel te nemen hoeven fotografen simpelweg een eigen foto te plaatsen op hun Instagram-kanaal met #createyourlight en #NikonNL. Nikon zal dan een aantal verhalen delen op hun social kanalen en op de campagnewebpagina.

Lees ook: in gesprek met Brett Florens

 

 

Laat je inspireren en verbeter je vaardigheden

Elke twee weken deelt Nikon een fotografie thema om je te inspireren. Onze Nikon experts zullen daarbij tips & tricks delen die je zelf thuis kunt uitproberen. Je hebt twee weken de tijd om aan de slag te gaan met de tips & tricks voor het huidige fotografie thema. Deel je gemaakte beelden via Instagram en Facebook en gebruik hierbij #CreateYourLight en #NikonNL. 

Meer informatie en meteen starten doe je via deze speciale webpagina!

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel