Nikon brengt de MC-N10 GRIP met afstandsbediening uit voor videografen

Redactie DIGIFO... 615 0
Nikon kondigt de MC-N10 grip met afstandsbediening aan, een nieuw accessoire voor videografen en filmmakers. Deze lichte en betrouwbare grip is perfect bij elke set-up en stelt gebruikers in staat de Nikon-systeemcamera naadloos te bedienen binnen hun videoring.

Of videografen nu alleen of met een kleine groep opnemen, ze kunnen alle belangrijke video-instellingen bedienen via vertrouwde knoppen op de grip MC-N10. De beschikbare functies omvatten zowel dezelfde functies die normaal worden bediend met de knoppen aan de achterkant van de camera, als de instellingen van de instelschijven of Fn-knoppen van de camera. Met de standaardrozet van ARRI kun je snel de positie veranderen en met de klikvrije instelschijven van de grip houd je het stil op de set.

Matthieu van Vliet, General Manager SAS: "Deze nieuwe grip met afstandsbediening biedt echt nieuwe mogelijkheden voor videografen die met een minimale kit en kleine crew werken. De lichte constructie en het comfortabele gevoel bieden de bediening die je nodig hebt om zonder zorgen te volgen en te pannen".

Overzicht van belangrijke functies: MC-N10 grip met afstandsbediening

  • Grip met afstandsbediening voor video: biedt bediening van belangrijke videofuncties rechtstreeks vanuit de grip.
  • Lichtgewicht: weegt ongeveer 310 gram met twee AA-batterijen.
  • Veelzijdig: met een standaardrozet van ARRI kun je makkelijk en snel de positie veranderen. Klikvrije instelschijven bieden een stille bediening.
  • Batterijduur van 12 uur bij gemiddeld gebruik: met twee AA-batterijen kun je twaalf uur lang opnamen maken.
  • Stabiele aansluiting: de grip wordt via USB-C op een Nikon-camera aangesloten, zodat je verzekerd bent van een betrouwbare bediening op elke opnamelocatie.

Beschikbaarheid en prijs

De MC-N10 grip met afstandsbediening is vanaf december verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 499,-

Voetnoot

De MC-N10 grip met afstandsbediening is op het moment dat hij uitkomt compatibel met de Z 9, Z 7II en Z 6II. Een firmware-update is nodig om met deze grip de Z 9 te bedienen.

Ga voor meer informatie over de  producten van Nikon naar: www.europe-nikon.com

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie