Toe aan meer licht?

Leica introduceert SF 60 flitser en SF C1 afstandsbediening

Christel de Wolff 753 0
Toe aan meer licht? Voor de S, SL en M systemen van Leica brengt de fabrikant een nieuwe flitser en afstandsbedieningsmodule uit.

SF 60 flitser

De flitser is amper 10 centimeter hoog en weegt zo'n 300 gram, maar doet niet onder voor grotere units. De flitser beschikt over TTL (Through The Lens), HSS (High-Speed Sync) tot 1/8000 seconden en de kop is makkelijk draai- en buigbaar. Ook beschikt de SF 60 over een uitklapbare reflectiekaart, zoomreflector en een geïntegreerde diffuser.   

Behalve flitsen, kun je de SF 60 ook gebruiken als LED lichtbron die je in negen trappen kunt aanpassen in sterkte. Zo kun je de flitser ook inzetten bij filmopnames. De SF60 werkt op vier AA batterijen en beschikt over de mogelijkheid een speciale powerbank aan te sluiten.

SF C1 afstandsbedieningsmodule

De SF C1 afstandsbediening is onmisbaar voor wie niet steeds recht van voren wil flitsen. Je zet de SF C1 op de flitserschoen van de Leica camera, waarna je de flitser(s) makkelijk vanaf een afstand kunt bedienen. Je kunt meerdere flitsers aansluiten op de module en deze eventueel in groepen verdelen waardoor je eindeloos veel creatieve mogelijkheden hebt. De SF C1 werkt op twee AAA batterijen en heeft tevens een microSD ingang waarmee je het apparaat met de laatste firmware kunt updaten.

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel