Nieuwe Tamron 70-180mm F/2.8 Di III VC VXD G2 binnenkort verkrijgbaar

Kasper Knoester 412 0

Transcontinenta BV, distributeur voor Tamron in Nederland, kondigt verdere details aan van de Tamron 70-180mm F/2.8 Di III VC VXD G2 voor full-frame Sony E-mount.

De Tamron 70-180mm F2.8 G2 markeert de verdere evolutie van het 1e generatie model dat veel lof oogstte onder de gebruikers en bevat diverse verbeteringen. De lijst met verbeteringen van het nieuwe G2 objectief wordt aangevoerd door de integratie van Tamron's eigen VC (Vibration Compensation) mechanisme. Het objectief behoudt de wendbaarheid van het toonaangevende compacte formaat en gewicht, terwijl het opnamen met meer stabiliteit mogelijk maakt. 

Het optische ontwerp is vernieuwd vergeleken met de 1e generatie 70-180mm F2.8 en biedt een compromisloze hoge beeldkwaliteit over het gehele zoombereik. Tamron heeft ook de minimale scherpstelafstand in de groothoekstand verkort tot 0,3 m, dit 0,85m bij de vorige generatie, waardoor gebruikers kunnen genieten van unieke fotografische expressies die kenmerkend zijn voor dit objectief. Daarnaast is de nieuwe 70-180 mm F2.8 G2 zoom voorzien van Tamron's befaamde VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) lineaire motor scherpstelmechanisme voor snelle, zeer nauwkeurige autofocus die uitmuntend presteert bij zowel foto- als video-opnamen. De nieuwe 70-180mm F2.8 G2 zoom ondersteunt ook de speciale Tamron Lens Utility™ en Tamron Lens Utility Mobile™ apps die door Tamron zelf zijn ontwikkeld. De software kan worden gebruikt om functies aan te passen op basis van verschillende opnamestijlen voor foto's en video. Het nieuwe ontwerp verbetert de bruikbaarheid en biedt krasbestendigheid. Dit objectief combineert een ongekende flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid die het predicaat van de G2 van de tweede generatie waardig is, en levert opnames op die een telezoom met groot diafragma nog aangenamer maken.

Unieke kenmerken

  • Compact en licht van gewicht

Net als bij de 1e generatie, belichaamt de nieuwe 70-180mm F2.8 G2 het ambitieuze streven naar compacte afmetingen en een lager gewicht. Tamron heeft een toonaangevend compact formaat en lichtgewicht ontwerp bereikt, terwijl het toch een constant diafragma van F2.8, een telebereik tot 180 mm en VC biedt. De filtergrootte is φ67mm, de maximale diameter is φ83mm en de lengte bij een brandpuntsafstand van 70mm is 156,5mm (6,2in). Het totale gewicht is slechts 855g (30,2oz). De nieuwe 70-180mm F2.8 G2 zoom biedt uitstekende flexibilteit en is goed uitgebalanceerd op een camerabody. Voeg dit alles samen en je hebt een zoomobjectief dat het plezier van handheld tele-opnamen met groot diafragma binnen handbereik brengt.

 

  • Vernieuwd optisch ontwerp voor ongekende prestaties bij alle brandpuntsafstanden

De optische constructie van de nieuwe 70-180mm F2.8 G2 zoom bestaat uit 20 elementen in 15 groepen. Het ontwerp is volledig herzien en bevat een royale en effectieve opstelling van speciale lenselementen, waaronder een XLD (eXtra Low Dispersion), een hybride asferisch lenselement, drie LD (Low Dispersion) en twee GM (Glass Molded asferische) lenselementen. Deze combinatie zorgt voor een efficiënte controle van chromatische aberratie en andere artefacten en levert een compromisloze hoge resolutie over het hele zoombereik. BBAR-G2 (Broad-Band Anti-Reflection Generation 2) coating wordt gebruikt om ghosting en flare te onderdrukken, zodat zelfs in situaties met tegenlicht fijne details worden vastgelegd en een verbluffende helderheid en contrast worden geleverd. Een andere eigenschap waar iedereen van geniet is het prachtige, zachte bokeh dat alleen het grote diafragma van F2.8 kan bieden. 

 

  • Supersnelle en zeer nauwkeurige VXD AF met sterk verbeterde onderwerptracking

De nieuwe 70-180mm F2.8 G2 zoom is uitgerust met een VXD lineair motor scherpstelmechanisme dat voor het eerst werd gebruikt in het 1e generatie model. De trackingprestaties bij het volgen van bewegende onderwerpen, zoals sportacties en voertuigen, zijn verder verbeterd met behoud van Tamron's hoogste niveau ooit van snelle, zeer nauwkeurige autofocus. De verbeterde prestaties zorgen ervoor dat je als fotograaf geen beslissende momenten mist, of je nu foto's of video's maakt. De lineaire motor onderdrukt ook trillingen en geluid tijdens AF effectiever dan conventionele aandrijfsystemen, waardoor deze ideaal is voor het maken van zowel foto's als video's in omgevingen waar stilte vereist is.

 

  • Voorzien van TAMRON's eigen VC-beeldstabilisatie

De nieuwe 70-180mm F2.8 G2 zoom is uitgerust met Tamron's eigen VC-beeldstabilisatie. VC onderdrukt effectief cameratrilling die optreedt bij het maken van tele-opnamen, bij het pannen om bewegende objecten vast te leggen, of bij het scherpstellen dichtbij. Hierdoor is stabiel fotograferen uit de hand mogelijk. Het onderdrukt ook cameratrilling die vaak optreedt bij opnamen uit de hand onder omstandigheden met weinig licht, zoals schemerige interieurs en nachtlandschappen, waardoor de vrijheid van het fotograferen zonder statief enorm vergroot wordt. Bovendien wordt bij brandpuntsafstanden tot 100 mm AI-technologie gebruikt voor beeldstabilisatie geoptimaliseerd voor het filmen.

 

  • Ultrakorte minimale scherpstelafstand van 0,3 m bij 70 mm en 0,85 m bij 180mm

Door het optische ontwerp te optimaliseren, heeft Tamron de MOD gereduceerd van 0,85 m (33,5 inch) in de 1e generatie tot 0,3 m (11,8 inch) in het nieuwe model. Fotografen kunnen nu een stap dichter bij onderwerpen komen en optimaal genieten van opnamen met prachtig zachte bokeh-effecten. Met een uitstekende maximale afbeeldingsmaatstaf van 1:2.6 kan iedereen bovendien genieten van onderscheidende en krachtige composities die uniek zijn voor dit objectief.

 

  • Compatibel met Tamron Lens Utility voor het aanpassen van functies van het objectief
  • Gebruiksvriendelijke eigenschappen (vochtbestendige constructie en fluorcoating)
  • Compatibel met Sony camera-specifieke functies, o.a. Fast Hybrid AF en Eye AF
  • 67 mm filtermaat, net als de meeste andere Tamron objectieven voor mirrorless camera's

Beschikbaarheid en prijs

De Tamron 70-180mm F/2.8 Di III VC VXD (model A065) voor de Sony E-mount, zal vanaf eind oktober 2023 verkrijgbaar zijn bij de Tamron verkooppunten in Nederland voor een adviesprijs van € 1499.- inclusief btw.

 

Lees hier ook:

Cameraharnas: een uitkomst voor de reportage fotograaf

FUJINON GF55mmF1.7 R WR: Nieuwste alleskunner in GFX Serie