Nieuwe Lensbaby: Velvet 85

Nieuwe Lensbaby: Velvet 85

Redactie DIGIFO... 1183 0
Lensbaby introduceert een nieuwe telg: de Lensbaby Velvet 85. De Lensbaby Velvet 85 is, net als de Velvet 56, een portretobjectief met 1:2 macro mogelijkheid voor Full Frame en APS-C camera’s.

De Lensbaby 85 is, net als de Velvet 56,  een portretobjectief met 1:2 macro mogelijkheid voor Full Frame en APS-C camera’s. Geïnspireerd door de klassieke portretobjectieven uit het midden van de 20e eeuw, geeft de handmatig scherp te stellen Velvet 85 een zacht dromerig effect bij diafragma waarden van F/1.8 tot 2.8. Bij verder diafragmeren levert de Velvet 85 detailrijke en scherpe foto’s met een zeer fraaie achtergrond onscherpte. De prachtige velvet, fluweel zachte, onscherpte en kleurtinten geven de foto's een bijzondere bijna filmachtige kwaliteit. Dit veelzijdige objectief stelt fotografen in staat om op locatie naadloos over te schakelen van het maken van portretten tot het vastleggen van de kleinste details vanaf 24cm. Natuur- en macrofotografen zullen niet alleen de hoge scherpte waarderen en de sterke vergroting van kleine dieren en planten, maar ook de mogelijkheid om impressionistische sfeerfoto’s te maken met een zijdenzachte beeldindruk.

De Lensbaby Velvet 85 doet de oerdegelijke en fraaie objectiefconstructies van de vorige eeuw weer herleven. De Velvet 85 heeft namelijk een metalen body en een zeer soepel lopende scherpstelring met een bijzonder ruime scherpstelslag. Hierdoor is de Velvet 85 ook perfect te gebruiken voor het maken van video opnamen.

De Lensbaby Velvet 85 geeft directe toegang tot het creatieve proces van het maken van mooie en boeiende foto’s. Dit objectief is een vloeiende uitbreiding van je fotografische ervaring - de aanraking van de vlekkeloze metalen oppervlak, het gevoel van de kleine details geëtst in het oppervlak en het bijzondere gevoel van de soepele en vloeiende handmatige scherpstelling. De fotograaf kan moeiteloos een gevoel oproepen van klassieke uitstraling en vloeiend overgaan van het vastleggen van verafgelegen onderwerpen tot macro-details op één bepaalde locatie.

Kubota

Lensbaby werkt samen met fotograaf en docent Kevin Kubota voor de introductie en promotie van de nieuwe Lensbaby Velvet 85 F/1.8. Kevin Kubota heeft al zijn ervaringen met de Velvet 85 vastgelegd in een videoverslag en geeft ook tips voor een optimale creatieve expressie met de Velvet 85. Deze video is ook onderdeel van de geheel nieuwe “Lensbaby University” (www.university.Lensbaby.com), een educatieve hub voor alles omtrent Lensbaby om fotografen te inspireren, nieuwe kennis te bieden, bestaande kennis te verdiepen en ze nieuwe aanzetten om iets nieuws te proberen.

“De Velvet 85 geeft me de veelzijdigheid van een zeer scherp objectief met een filmachtig kleurenpalet en een prachtig zacht portretobjectief, alles in één," aldus Kubota. "De brandpuntsafstand is ideaal voor portretten en de optische gloed is uniek - iets dat moeilijk achteraf te repliceren valt met behulp van software. Boterzacht beschrijft het niet helemaal, het is meer als ... zijdezacht."

“Het is een monumentale tijd voor Lensbaby. onze producten ontwikkelen zich steeds verder en inspireren onze groeiende community van experimentele fotografen,” zegt Lensbaby Chief Creative Officer en mede-oprichter Craig Strong . “Kevis Kubota’s expertise is te zien door de hele video heen en zijn praktijktips voor de Velvet 85 in deze zeer fraai gefilmde tutorial maken het Lensbaby University programma een genot om naar te kijken”.  

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie