Stabilisatie is alles

Nieuwe DJI Osmo Action is een feit

Siem van Woerkom 520 0
DJI, bekend van hun stabilizers, gaan achter GoPro aan met hun nieuwste product.

DJI Osmo Action

DJI (normaal bekend om zijn drones) heeft hun nieuwste product onthuld: de Osmo Action Camera. 4K op 60fps 100Mbit/s, Water en stofdicht, HDR video en fantastische beeldstabilisatie. De camera is gericht op mensen met een actieve levensstijl die beelden willen maken die niet alleen heel gaaf ogen en het moment vastleggen, maar technisch ook prachtig zijn om naar te kijken. Er zit namelijk heel wat technologie onder de behuizing.

Specificaties en functies

DJI heeft alles op alles gezet om ervoor te zorgen dat mensen deze camera zullen verkiezen boven de GoPro 7. Zo gaat de batterij zo'n 135 minuten mee, zijn er opties om te filmen in 240fps en een schermpje op de voorkant waarmee DJI duidelijk aangeeft dat de camera ook geschikt is voor vloggers.

Een andere functie waarin DJI de camera wil onderscheiden van de competitie is de HDR video modus. Deze zorgt ervoor dat de schaduwen en highlights aangepast worden om zo het effect van een HDR foto in bewegend beeld na te bootsen. Het werkt natuurlijk digitaal in plaats van met ND filters of werkelijke diafragma waarden of sluitertijden dus verwacht er niet teveel van, maar we wachten nog even op de eerste beelden voor we een mening schetsen. 

DJI zou DJI niet zijn als er niet een fantastische beeldstabilisatie in de camera te vinden is. Dit noemt het bedrijf; Rocksteady. Een techniek die ook gebruikt wordt in verschillende gimbals die het bedrijf aanbiedt. Dit zorgt ervoor dat beelden haarscherp blijven maar al het schokken verleden tijd is. De functie wordt vertoond in een video van een persoon tijdens een motocross, en we moeten eerlijk zijn; het ziet er zeer indrukwekkend uit. 

De camera is waterbestendig tot een diepte van 11 meter, maar dat kan verbeterd worden door de optionele onderwaterbheuzing, waarmee je zo diep kan gaan als 50-60 meter! Een aansluiting voor externe microfoons is aanwezig, en de op de lens is er plaats voor nd en polarisatiefilters. 

De Osmo Action camera krijgt een adviesprijs van 379 euro en is leverbaar vanaf 22 mei.

 

 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem