Nieuw: Zhiyun WEEBILL-3, dé gimbal voor professionals

Redactie DIGIFO... 423 0
Zhiyun introduceert de nieuwe professionele Zhiyun Weebill 3 gimbal. Deze gimbal heeft een nieuw SLING 2.0-ontwerp gekregen en is ten opzichte van zijn voorganger op verschillende punten verbeterd qua ergonomie.

De Weebill 3 heeft voor het eerst een ingebouwde microfoon en een ingebouwd LED-licht. De zeer krachtige ingebouwde accu maakt het mogelijk om de gimbal een hele dag te gebruiken. Het apparaat is licht van gewicht en gebruiksvriendelijk, waardoor filmmakers zich nu volledig kunnen concentreren op het filmen zelf. 

Het op drie punten verbeterde nieuwe SLING 2.0-ontwerp zorgt ervoor dat je de gimbal stabieler kunt vasthouden. Zo is het L-vormige handvat aangepast, is er een nieuwe polssteun, en heeft de gimbal een geherpositioneerde verlengbare sling grip die meer dan 40% gewicht reduceert door het gewicht naar de arm te verplaatsen. Door het verplaatsen van de sling grip naar de onderkant van gimbal, zorgt het voor een betere stabiliteit en voorkomt het schudden bij het filmen vanuit lage opname-standpunten. De handgreep bevat verder duimknoppen, een mini-controlestick voor beweging, plus een instelbare trigger en wieltje waarmee eigen presets voor opnamestanden ingesteld kunnen worden, zoals camera insteklingen, beweging langs assen, follow focus enz.

Ingebouwde Microfoon en LED invullicht

De WEEBILL-3 heeft ook een ingebouwde Hi-Fi microfoon en een 1000 lumen invullicht ingebouwd voor een snelle en efficiënte setup-to-shoot ervaring. Doordat deze aspecten in de gimbal geïntegreer zijn, bespaart het filmmakers extra draden en scheelt het gewicht tijdens het reizen. De richtmicrofoon heeft bovendien een ruisonderdrukkende functie en het krachtige invullicht is aanpasbaar qua kleurtemperatuur.

Uitstekende batterijduur en PD ondersteuning voor snel laden via PD

Vergeleken met de vorige versie heeft de WEEBILL 3 een upgrade van de grote 7,800 mAh interne batterij, die nu tot 21-uur gebruik biedt voor een hele dag filmen. Met ondersteuning voor PD snelladen (0-100% in 2 uur) en pass-through opladen van aangesloten camera's (5V/1A), biedt de WEEBILL 3 een uitstekend uithoudingsvermogen met minimale onderbrekingen.

Prijzen en beschikbaarheid Zhiyun Weebill 3

De nieuwe Zhiyun Weebill 3 zal vanaf juli verkrijgbaar zijn bij de Zhiyun Dealers in de Benelux. Er zijn twee versies: de Zhiyun Weebill 3 Standaard en de Zhiyun Weebill 3 Combo die een klein statief, sling handgrip, polssteun en rugzak omvat. De adviesverkoopprijs inclusief btw voor de Weebill 3 STD is €489,00 en voor de Weebill 3 Combo €569,00.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie