Nieuw van Lowepro: Pro Roller x AW-serie trolleykoffers voor professionele camera's

Redactie DIGIFO... 1181 0
Degreef & Partner, importeur van accessoires voor consumentenelektronica, introduceert de nieuwe Pro Roller x AW-serie. De serie bestaat uit een drietal beschermende rolkoffers van hoge kwaliteit, geschikt voor het vervoer van high-end foto- video- en verlichtingsapparatuur.

Persbericht:

Met de introductie van de Pro Roller x AW tilt Lowepro het segment trolleys naar een hoger niveau. Belangrijke nieuwigheden aan de serie omvatten o.a. een AW regenhoes, een nieuw MaxFit System interieur met een betere pasvorm en verbeterde ABEC-5 wieltjes voor soepel vervoer.

Het hart van de Pro Roller x AW-serie wordt gevormd door het nieuwe patent pending MaxFit System. Het systeem omvat een reeks dividers die naar wens in de tas kunnen worden gepositioneerd zodat de lenzen en professionele fotoapparatuur zo veilig en goed mogelijk beschermd in de koffer kunnen worden vervoerd.

De schotten kunnen over de gehele lengte en breedte aan de binnenzijde van de tas worden geplaatst en het klittenband is zo gepositioneerd dat het mogelijk wordt de schotten ook gedeeltelijk over elkaar te plaatsen voor extra bescherming. Deze bescherming beperkt zich niet to de binnenzijde van de koffer, de buitenzijde is namelijk geconstrueerd uit duurzaam ballistisch nylon dat beschermt tegen harde schokken en stoten.

Hoewel de nylon buitenzijde waterafstotend is, heeft de nieuwe Pro Roller x AW-serie nu ook een regenhoes standaard aan de achterzijde verstopt zitten: een extra beschermingslaag. De nieuwe verbeterde ABEC-5 wieltjes vangen bovendien mogelijke trillingen beter op en zijn erg slijtvast.

Pro Roller x100 AW en x200 AW zijn geschikt voor vervoer door het luchtruim. De koffers zijn gelijk aan de standaard internationale Airline Carry-On afmetingen. Wanneer nodig kan de binnenste Reserve Pack uit de trolley worden genomen en als rugzak worden gebruikt. Alle Pro Roller x AW modellen zijn voorzien van een TSA-kabelslot en bijpassende ritssluitingen.

Alle koffers zijn geschikt voor 1 à 2 professionele spiegelreflexcamera's en, afhankelijk van het formaat koffer, 4 tot 10 lenzen. In model x200 en x300 is naast de camera-uitrusting plaats voor een 17-inch laptop. Kijk voor de uitgebreide specificaties op Lowepro.nl.

Prijs en beschikbaarheid

De Lowepro Pro Roller x AW-serie wordt dit voorjaar verwacht. De serie komt in plaats van de Pro Roller x-serie (zonder AW in de naamaanduiding). Modellen Pro Roller Lite 150 en 250 zijn inmiddels komen te vervallen. Pro Roller x 100 AW en x 200 AW krijgen respectievelijk een adviesprijs van €399 en €449. Pro Roller x 300 AW krijgt een adviesprijs van €499.

Lowepro X roller AW

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie