De hoogste resolutie in foto en film in de historie van de X Serie

Nieuw: FUJIFILM X-H2

Redactie DIGIFO... 1270 0
FUJIFILM introduceert de FUJIFILM X-H2, een systeemcamera uit de X Serie waarmee video- en fotografen zeer eenvoudig professionele en hoogwaardige content kunnen maken in de allerhoogste resolutie.

De FUJIFILM X-H2 beschikt over een volledig nieuwe, hoge resolutie X-Trans CMOS 5 HR beeldsensor die een resolutie kent van maar liefst 40.2 Megapixels. Daarnaast is de X-H2 ‘s werelds eerste systeemcamera met APS-C sensor waarmee intern 8K30P Apple ProRes video-opnames kunnen worden gemaakt.

Dankzij de volledig nieuw ontwikkelde 40.2MP beeldsensor is de X-H2 in staat om opnames te maken in een ongekende hoge beeldkwaliteit. De nieuwe beeldsensor maakt het ook mogelijk om de gevoeligheid van de sensor te verlagen van ISO 160 naar een ISO-waarde van 125. Tegelijkertijd heeft de elektronische sluiter in de X-H2 een sluitertijd van maar liefst 1/180.000 seconde gekregen. Zelfs onder zeer zonnige omstandigheden, kan er nu ‘wijd open’ en zonder ND-filters worden gefotografeerd. Daarnaast beschikt de X-H2 over de mogelijkheid om Pixel Shift Multi-Shot-opnames te maken, waardoor de opnames een resolutie hebben van maar liefst 160 Megapixels.

De X-H2 beschikt uiteraard ook over functionaliteiten die het de video- en fotograaf eenvoudiger maken om op verschillende soorten onderwerpen scherp te stellen. Dankzij het toepassen van Deep Learning-technologie en kunstmatige intelligentie is het autofocussysteem van de X-H2 in staat om automatisch verschillende onderwerpen, zoals gezichten, dieren en vogels te herkennen.

De ingebouwde vijf-assige beeldstabilisatie (IBIS) in de X-H2 kan beelden stabiliseren tot maar liefst zeven stops EV. De heldere elektronische zoeker (EVF) kent een hoge resolutie van maar liefst 5.76 miljoen dots. De vergrotingsfactor van de zoeker is 0,8x waardoor de gebruiker, dankzij het toepassen van OLED-technologie alles goed en helder door de zoeker kan zien.

Net als de X-H2S is ook de X-H2 voorzien van een CFexpress Type B geheugenkaartslot. Gebruikers van deze camera kunnen daardoor genieten van de allerhoogste beeldkwaliteit ooit in een camera uit de X Serie.

Prijs en beschikbaarheid FUJIFILM X-H2

De X-H2 is het tweede vlaggenschip model van FUJIFILM dat direct naast de X-H2S wordt geplaatst. Zo hebben gebruikers de keuze uit een camera die is gespecialiseerd in het leveren van een hoge resolutie, of een camera die snelheid levert. In beide gevallen kunnen we spreken over de hoogste prestaties ooit voor een FUJIFILM camera uit de X Serie.
Naar alle verwachting zal de X-H2 eind september leverbaar zijn voor een adviesprijs van € 2.749,-.

Info: fujifilm-x.com
afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie