Nieuw: de Leica SL2

Nieuw: de Leica SL2

Eefke Burg 532 0
Leica brengt een nieuwe camera-variant uit in de SL-serie: de SL2. De innovatieve camera kan zich met recht een nieuw icoon noemen en richt zich er op om de perfecte all-in-one camera te zijn. Wij beschikken nu al over beeld dat gemaakt is door de camera die vanaf 21 november pas beschikbaar zal zijn.

Leica SL2 beschikt over in-body beeldstabilisatie

Leica heeft naar zijn gebruikers geluisterd en heeft een aantal belangrijke features aan de camera toegevoegd. Zo beschikt de camera over in-body beeldstabilisatie, waardoor je nog scherpere beelden kan maken in moeilijke lichtomstandigheden. Daarnaast heeft de camera een verbeterde ergonomie en een comfortabelere grip, waardoor je nog langer met de camera wil fotograferen.

Bijzonder is dat de Leica SL2 de enige mirrorless camera is die is ontworpen maar ook is gemaakt in Duitsland. De camera is ontwikkeld met duurzaamheid in het achterhoofd en heeft dan ook een stevige metalen constructie met een elegante lederen bekleding, die zorgt voor nog meer gebruikscomfort.

Lees ook: Kim Kardashian klaagt app-ontwikkelaar aan voor 10 miljoen dollar voor het gebruik van haar afbeelding zonder toestemming

Ondanks dat er veel aanzienlijke technische verbeteringen zijn doorgevoerd is de SL2 even compact als zijn voorganger, waardoor deze gemakkelijk mee te nemen is onderweg. De IP54-certificering zorgt voor een betere waterafdichting voor gebruik onder reguliere omstandigheden. Vanaf nu kan ruisonderdrukking handmatig worden uitgeschakeld, waardoor bij langere belichtingen betere eindresultaten ontstaan.

Enorm dynamisch bereik Leica SL2

De camera heeft een full frame CMOS-beeldsensor die beschikt over een enorm dynamisch bereik. Zelfs als je de camera gebruikt in combinatie met Leica TL-objectieven, die zijn ontworpen voor APS-C sensorcamera’s, heb je nog steeds de beschikking over een resolutie van meer dan 20 megapixels.

De optische beeldstabilisatie werkt op basis van sensor-shift technologie, waardoor de Leica SL2 snel kan compenseren voor camerabewegingen. Als je de camera op statief bevestigt, dan kan je in de multishotstand 8 opnames combineren tot één grote afbeelding van maar liefst 187 megapixels. Hierdoor heb je een enorme toename in detail en resolutie.

Lees ook: 5 portretfotografen die je moet volgen op Instagram

De camera kan automatisch detecteren of het hoofdobject stilstaat of in beweging is en verandert daarmee de prioriteit naar beweging of focus. Ook kan het AF-systeem automatisch schakelen tussen het gezicht en het lichaam, als dit zorgt voor een betere scherpstelling.

Ook qua elektronische zoeker is er veel verbeterd. Deze heeft nu een resolutie van maar liefst 5,76 megapixels, waardoor je een natuurlijk ogend zoekerbeeld hebt. Ook is het touchscreen verbeterd: deze is vergroot tot 3,2 inch en biedt een hogere resolutie van 2,1 megapixels.

Liefhebbers van slowmotion en video kunnen hun geluk niet op: zo zijn er in Cine 4k-modus 4k-beelden op te nemen tot 60 frames per seconde. In Full HD loopt dat op tot maar liefst 180 beelden per seconde. De Leica SL2 beschikt daarnaast van een ingebouwde microfoon en hoofdtelefoon aansluiting.

De Leica SL2 is vanaf 21 november 2019 te koop bij de Leica Store in Amsterdam en gaat € 5.990,00 kosten.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke