5 portretfotografen die je moet volgen op Instagram

5 portretfotografen die je moet volgen op Instagram

Eefke Burg 1149 0
Instagram kan een welkome bron zijn van prachtige beelden die je kunnen inspireren om nog mooiere foto’s te maken. We zetten vijf portretfotografen voor je op een rij die uitzonderlijke fotografie schieten.

De foto bij de kop van dit artikel is gemaakt door fotograaf Shifaaz Shamoon.

Instagram portretfotograaf #01: Jessia Drossin

Jessia Drossin maakt prachtige foto’s, die de grens opzoeken tussen realiteit en fantasie. Haar foto’s bestaan dan ook voor een deel uit daadwerkelijk wat zich voor haar lens afspeelden, maar ook voor een deel uit samengestelde beelden die je fantasie weten te prikkelen en je uitdagen om een andere manier na te denken over fotografie. Met haar Tamron 85mm in de hand, heeft ze een prachtige scherptediepte die je in de foto trekt.

Volg haar op haar Instagram-pagina.

Instagram portretfotograaf #02: Ryan DeKorver

Ryan is de koning van de details. Hij laat zijn modellen met veel verschillende objecten interactie aangaan, waardoor de foto’s op een hele andere manier met portretfotografie omgaan. Spiegels, glazen water… Je kan het zo gek niet bedenken of de fotograaf gaat ermee aan de slag.

Volg hem op zijn Instagram-pagina.

Instagram portretfotograaf #03: Karabinin

Sommige fotografen weten te inspireren simpelweg vanwege hun technische perfectie. Russische portretfotograaf Karabinin richt zich op het maken van prachtige fashion shoots, die technische perfectie uitstralen. Elk beeld is duidelijk vooraf gezien helemaal uitgedoktert: van de compositie tot het kleurgebruik, van de kleding tot make-up en styling.

Volg de fotograaf dan ook op zijn Instagram-pagina.

Instagram portretfotograaf #04: Mirna

Ook in Nederland valt er genoeg moois te ontdekken: zo maakt de fotograaf Mirna prachtige portretten, vooral van kinderen en gezinnen. Haar foto's zijn prachtig in de onscherpte en laten een breed beeld zien van verschillende mensen. Kleurrijke platen die je laten blijven kijken. In één woord: bokehlicious.

Bekijk de foto's van de fotograaf op haar Instagram-pagina.

Instagram portretfotograaf #05: Darek Makowski

Fotograaf Darek Makowski zet zijn vrouwen op een andere manier neer: stoer, maar tegelijkertijd ook kwetsbaar. Hij fotografeert zijn modellen in de regen en op motoren, met een krachtige uitstraling.

Bekijk zijn foto's op zijn Instagram-pagina.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke