Wereld Pers Foto Groningen

NFP 18: rondleidingen van fotografen

Christel de Wolff 472 0
Meekijken door de ogen van een fotograaf? Dat kan! Elke woensdag kun je op World Press Photo Groningen meelopen met een van de exposerende fotografen.

Tijdens de rondleiding ga je dieper in op zowel de verhalen van de foto's, als op hoe het beeld is gemaakt. De rondleiding begint met World Press Photo en leidt dan ook naar boven, waar de fotografen eigen werk hebben hangen voor NonFiction Photo: Green is the new Black!

NonFiction Photo: Green is the new Black!

Exposerende fotografen zijn Joost Nuijten over energie en Code Rood; Dennis Lapré en Majella Elgersma over alternatieve veeteelt methoden; en Marion Verwey over Tiny Houses. Geïnspireerd op het thema Milieu en ‘Solutions Journalism’, zoekt de tentoonstelling lokale antwoorden op mondiale problemen.

Thema Milieu

Milieu is dit jaar de nieuwe categorie van de World Press Photo Contest, en daarmee zowel aanleiding als onderwerp van deze tentoonstelling. Dit gaat niet alleen over de uitstervende diersoorten, de smeltende poolkappen, de uitdrogende gronden, de vervuilde oceanen en de enorme hoeveelheden mensen die daardoor hun plek moeten verlaten. Er moeten namelijk dingen gebeuren, want we hebben dus met zijn allen een probleem.

Daarom is ons team op zoek gegaan naar wat je zelf kan doen, en wat er al gedaan wordt. Hierbij zijn de NonFiction Photo fotografen op pad gegaan om initiatieven vast te leggen van mensen die het heft in eigen hand nemen; en de journalisten hebben de aangedragen oplossingen eens tegen het licht gehouden. Wat is hier eigenlijk nieuw aan? Werkt het wel of niet? En wat komt er nog meer bij kijken? Samen maken fotografen en journalisten in deze tentoonstelling een verhaal: Non fictie, no nonsense.

Programma

  • Woensdag 28 november | 15.00 - 15.45 | Joost Nuijten | Betekenis van Beeld | NL

De urgentie van het thema milieu wordt tevens in een video-interview met dr. Margreet Boersma, lector Duurzaam Financieel Management aan de Hanzehogeschool toegelicht, als onderdeel van de tentoonstelling.

Haal jouw tickets via de webshop of aan de deur. Meer informatie: www.nonfictionphoto.nl

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel