Nederlandse startup Bundle haalt 250.000 euro op voor slimme fotoalbum-app

Redactie DIGIFO... 1901 0
De Nederlandse startup Bundle werkt aan een gelijknamige iPhone-app die digitale fotoalbums overzichtelijk moet maken. De startup heeft 250.000 euro aan startkapitaal opgehaald bij investeerders. Vandaag is een bètaversie van de app gelanceerd.

Persbericht:

De Nederlandse startup Bundle lanceert vandaag de bèta versie van haar iPhone app. Doordat we soms wel duizenden foto's per jaar maken waar we niets meer mee doen gaan er veel dierbare herinneringen verloren. Bundle heeft als doel die foto's weer waarde te geven. Gebruikers kunnen foto's met familie en vrienden samenvoegen in bundles en samen een mooie herinnering maken. De startup heeft €250.000 seed funding opgehaald bij Startupbootcamp en een groep informele investeerders en wil nu samen met een selecte groep gebruikers Bundle verder ontwikkelen en klaarmaken voor lancering.

Michel op 't Landt, mede-oprichter van Bundle: 'We doen weinig met de duizenden foto’s op onze smartphone of digitale camera's. Sterker nog, hoe meer foto's we maken, des te minder we ermee doen. In die grote hoop gaan ook belangrijke foto's verloren, foto's die veel dierbare herinneringen op kunnen roepen bijvoorbeeld. Het selecteren en organiseren van deze foto’s kost teveel tijd en moeite. Met Bundle brengen we die herinnering terug op één plek en vormen deze om tot waardevolle en complete visuele verhalen.'

Bundle app

Automatische suggesties

De app doet suggesties voor de beste momenten die verstopt zitten tussen alle foto's op je telefoon, fotocamera of Dropbox-account en organiseert deze in mapjes, zogenaamde bundles. Deze visuele verhalen kunnen aangevuld worden met foto's van vrienden of familie die het moment met je deelden, waarmee de herinnering écht compleet wordt.

Gedeelde fotoalbums

Je kunt je bundles privé houden, of alleen delen met familie en vrienden. In de toekomst kun je ook bundles over specifieke onderwerpen publiekelijk delen. Tevens wordt het mogelijk om foto’s van bijvoorbeeld een gezamenlijke vakantie realtime te bundelen. Je maakt een bundle aan en selecteert vrienden die er bij zijn. Vervolgens detecteert de app op basis van onder andere tijd en locatie waar de foto's genomen zijn. Deze data wordt vergeleken met die van jouw vrienden en familie en als deze overeenkomen krijg je de optie de foto's te bundelen tot één verhaal. Zo sta je zelf ook een keer op de foto.

Slimme foto organisatie

Bundle gebruikt zelf ontwikkelde algoritmes om de beste foto's te selecteren en organiseren. Het algoritme groepeert dubbele foto’s en geeft een suggestie voor de beste foto’s op basis van onder andere concept- en smile detection, scherpte en gezichtsuitdrukking. Deze suggestie kun je vervolgens toevoegen aan een Bundle en verder verrijken met titels en persoonlijke tekst om je foto’s nog meer waarde te geven. Naarmate je Bundle meer gebruikt zal het algoritme meer leren over je voorkeuren en je nog meer werk uit handen te nemen. Extra feature is de one-touch-print functie. Hiermee kun je jouw favoriete Bundle eenvoudig omzetten naar bijvoorbeeld een geprint fotoboek vol herinneringen of een mooi foto cadeau.

Koppeling met Dropbox

Bundle bewaart je foto's in de cloud, of je kunt er voor kiezen deze op te laten slaan in je Dropbox-account. In eerste instantie zal Bundle beschikbaar zijn op iPhone. De investering van €250.000 wordt aangewend om de algoritmes verder te verbeteren, versies voor desktop en Android te ontwikkelen en Bundle te koppelen aan andere cloud diensten als Google Drive en iCloud.

Bundle lanceert vandaag voor een selecte groep gebruikers. Via www.bundleapp.co kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Samen met hen zal Bundle het product verder aanscherpen en klaarmaken voor de officiële wereldwijde lancering.

Bundle app

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie