Mustsee: mechanische sluiter in slow motion

Mustsee: mechanische sluiter in slow motion

Redactie DIGIFOTO Pro 9569

Als je een foto neemt met een dslr gebeuren er in de camera ontzettend veel dingen in een erg korte tijd. De jongens van het Youtube-kanaal The Slow Mo Guys laten met een filmpje in slow motion zien wát er dan precies gebeurt.

Filmen in slow motion kan een grappig effect geven, maar de techniek kan ook gebruikt worden om dingen uit te leggen. Op het Youtube-kanaal van The Slow Mo Guys vindt je zowel grappige als leerzame filmpjes. Dit filmpje is buitengewoon leerzaam, omdat het ons laat zien hoe de mechanische sluiter van je dslr precies werkt.

Slow motion

Dit doen ze door het proces, dat zich normaal afhankelijk van je instellingen in honderdsten van een seconde afspeelt, te filmen met 10.000 beelden per seconde. Dit gebeurt met verschillende sluitertijden, zodat je goed kunt zien wat de verschillen zijn.

Delicaat

Het is mooi om te zien hoeveel er gebeurt in die enorm korte tijd. In slow motion is goed te zien dat de techniek in je camera ontzettend delicaat en precies gemaakt wordt. Als je het filmpje bekijkt besef je pas hoe knap het is dat zo’n sluiter honderdduizenden keren feilloos opereert in een cameraleven. 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie