Handig rollenspel met Chris Do

Mustsee: Hoe reageer je als je klant jou te duur vindt - Chris Do

Redactie DIGIFO... 1323 0
Elke professionele fotograaf heeft wel eens een gesprek met een potentiële klant gehad die schrok van het tarief. Deze video toont een rollenspel tussen een zuinige klant en een ontwerper en geeft een aantal goede tips over hoe je hiermee om kan gaan.

Als professionele fotograaf heb je jouw tarief met een reden. Het kost dan misschien maar een fractie van een seconde om een daadwerkelijke foto te maken, de tijd die je er in hebt gestoken om constante kwaliteit te leveren is vele malen meer. Helaas lijken potentiele klanten dit niet altijd te snappen en denken veel mensen dat iedere fotograaf graag voor een habbekrats, of zelfs gratis, wil werken.

Lees ook: Werken voor niks? Gebruik deze tool

Hoe te reageren?

In deze video vertelt Chris Do hoe hij omgaat met potentiele klanten die hem veel te duur vinden. Hij vertelt niet alleen dat hij zo goed is dat hij zijn tarief verdient, maar probeert de klant ook te laten zien hoe veel pluspunten hij als professionele ontwerper meeneemt naar het project.

Lees ook: Reageren op de aanvrag van een klant

Chris Do

Chris Do is een Amerikaanse graphish ontwerper die voor zijn werk is onderscheiden met een Emmy Award en werkt voor grote merken zoals Microsoft en Sony. Hij is misschien geen fotograaf, maar fotografen en grafisch ontwerpers zitten vaak in hetzelfde schuitje wat betreft zuinige klanten.

Kijk voor meer informatie op de website van Chris Do

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie