Museumweekend in het Nederlands Fotomuseum

Redactie DIGIFO... 3032 0
Het Nederlands Fotomuseum staat in het teken van de liefde tijdens het Museumweekend van 6 en 7 april. Beleef de wereld van vriendschap, intimiteit, liefde en erotiek in de tentoonstelling From Holland With Love.

Persbericht:

Tijdens het Museumweekend is een bezoek aan het Nederlands Fotomuseum extra voordelig. Voor het symbolische bedrag van € 1,-  is het mogelijk om het museum te bezoeken. Zowel op zaterdag als op zondag om 14.00 uur is er een gratis rondleiding door de tentoonstelling.

Wolkenstudies

Tijdens het Museumweekend is ook de tentoonstelling Wolkenstudies | De wetenschappelijke blik op de hemel te zien. Deze tentoonstelling laat zien dat door de fotografie de kennis en documentatie van meteorologische fenomenen zich razendsnel heeft ontwikkeld. Van de eerste pogingen daartoe in 1880 tot de eerste satellietbeelden in 1960. Samensteller Helmut Völter heeft van Japan tot de VS en Europa uniek beeldmateriaal bij elkaar weten te vinden. In Wolkenstudies toont hij in zes verschillende fases de ontwikkeling van de fotografie van het luchtruim, een reis door de geschiedenis van de meteorologische documentatie.

Lees meer over deze expositie.

Kinderen

Ook voor kinderen is er van alles te doen in het Nederlands Fotomuseum. Tijdens het Museumweekend van 6 en 7 april is het doe-boekje 5 x springen gratis. Met leuke fotografieopdrachten ontdekken kinderen alles over de fotografie in de tentoonstelling De Donkere Kamer. Tijdens het Museumweekend is het boekje gratis verkrijgbaar aan de balie van het museum (normaal € 5).

Photo's & Afternoon Tea arrangement

Wilt u uw bezoek extra romantisch maken? Dan bieden Hotel New York en het Nederlands Fotomuseum het Photo’s & Afternoon Tea arrangement aan. Geniet van de perfecte afternoon tea, zoete lekkernijen, uitzicht op de skyline van Rotterdam en ervaar het prikkelende werk van onder anderen Ed van der Elsken in het Nederlands Fotomuseum. Bovendien ontvangt u bij uw bezoek een ansichtkaartenset met een aantal topstukken uit de fotocollectie. Tijdens het Museumweekend kunt u voor slechts €19,50 gebruik maken van het bijzondere Photo’s & Afternoon Tea arrangement.

Meer informatie over het Tea arrangement.

Museumweekend

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie