Expositie Paul Bogaers vanaf 6 november in Foam

Redactie 1796 0
Met de tentoonstelling 'My Life in the Bush of Ghosts' toont Foam het werk van Paul Bogaers (Tilburg, 1961) van de afgelopen vijf jaar. In deze periode heeft zijn werk een ontwikkeling doorgemaakt van tweedimensionaal naar het driedimensionale domein van assemblages, sculptuur en installatie waarbij fotografie een essentiële rol speelt. Boagers gebruikt daarbij een materiaal dat nauwelijks door beeldend kunstenaars wordt gebruikt: papier-maché.

Persbericht

Al sinds het begin van het kunstenaarschap van Bogaers spelen associatie en suggestie een belangrijke rol in zijn beeldtaal. Met zijn combinaties van foto's, waarin hij vaak gebruik maakt van fotografische 'objets trouvés' zoals amateurkiekjes, plaatjes uit boeken en andere bestaande beelden, nodigt hij de kijker uit om onverwachte verbanden te ontdekken.

Extended photography

De mogelijkheid om met fotografie exact te tonen hoe de zichtbare wereld eruit ziet is een kwaliteit die Bogaers nooit tevreden heeft gesteld. Hij is juist altijd op zoek geweest naar manieren om de onzichtbare, innerlijke wereld te vangen in beeld. Door het combineren van verschillende media streeft Bogaers ernaar de grenzen van het medium fotografie zo ver mogelijk op te rekken. 'Extended photography' is de term die hij zelf gebruikt om zijn werk te omschrijven.


'Black Ellis' © Paul Bogaers / Courtesy Galerie Pennings

Geestenbos

De titel van de tentoonstelling 'My Life in the Bush of Ghosts' (naar het fameuze album van Brian Eno en David Byrne, die op hun beurt de titel weer ontleenden aan een roman van de Nigeriaanse schrijver Amos Tutuola uit 1954) refereert aan het 'Geestenbos' dat Bogaers naar eigen zeggen zelf dagelijks bezoekt in zijn atelier. In zijn meest recente werk komt de fascinatie van Bogaers voor het onzichtbare, het bovennatuurlijk en de Afrikaanse voodooculturen naar voren. 


'Of Infinite Height' © Paul Bogaers / Courtesy Gallery Pennings

Informatie

De tentoonstelling is van 6 november 2015 tot 17 januari 2016 te bekijken in Foam. Klik hier voor meer informatie.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie