Fris begin

Meyer Optik Görlitz start opnieuw met enkele nieuwe objectieven

Siem van Woerkom 428 0
Meyer Optik heeft een tijdje in de spotlight gestaan vanwege claims dat hun lenzen chinees en russisch waren en niet uit Duitsland kwamen.

Nieuwe start

In een persbericht een tijdje terug gaven de nieuwe eigenaren toe dat sommige van de lenzen die werden verkocht onder het merk Meyer Optic Görlitz (Somnium en Nocturnus) feitelijk geconverteerde Russische en / of Chinese lenzen waren en niet "Made in Germany" zoals geadverteerd.

Nu heeft het bedrijf plannen getoond om bestaande lenzen te optimaliseren en nieuwe edities uit te brengen. Hier zijn enkele van de nieuwe lenzen waaraan ze werken:

  • Primagon 50 f/2 (wordt later dit jaar voor het eerst aangekondigd)
  • Nieuwe Trioplan 100 II-versie
  • Trioplan 50 / 35+
  • Lydith 30
  • Primoplan 58/75
  • Plus enkele extra, volledig nieuwe lenzen

Statement

De statement van het bedrijf luidt als volgt: 

'We hebben de volledige bestaande portefeuille geanalyseerd, het optimalisatiepotentieel geïdentificeerd en gecategoriseerd. Deze aanpak stelt ons nu in staat om iedere lens efficiënt te optimaliseren en tijdig te publiceren', legt Timo Heinze, Managing Director van OPC Optics, uit. 'We bevinden ons momenteel in de prototypefase van de eerste geoptimaliseerde lens en hebben er alle vertrouwen in dat we de mechanische kwaliteit en de beeldprestaties van deze en alle andere lenzen zullen verbeteren. Afhankelijk van de individuele lens zal de reikwijdte van deze verbeteringen en veranderingen natuurlijk variëren. De unieke beeldtaal van elke individuele lens blijft natuurlijk behouden.'

We hopen dat ze de eerdere neerslagen overkomen, aangezien veel van hun objectieven behoorlijk interessant waren. Als er meer nieuws bekend wordt over het bedrijf of de aankomende lenzen lees je het hier. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem