Meten is weten

Redactie 393 0
Een lichtmeter iets van vroeger? Helemaal niet, het accuraat meten van je licht is en blijft erg belangrijk. Voor die klus zijn er de lichtmeters van Sekonic. De SPEEDMASTER L-858D is het topmodel en kan zelfs bursts van High Speed Synch meten.

In het analoge tijdperk was het meten van je licht heel normaal als fotograaf, maar door de opkomst van de digitale fotografie en de mogelijkheid om live te zien wat je instellingen aan het beeld veranderen is de lichtmeter wat op de achtergrond geraakt. Toch is het meten van je licht erg belangrijk en soms zelfs van cruciaal belang voor een juiste belichting van je foto.

Sekonic weet met meer dan zestig jaar ervaring precies hoe je een goede lichtmeter bouwt en combineert diverse innovatieve functies in één in de SPEEDMASTER L-858D. De meter is ideaal voor de fotograaf die volledige controle over zijn licht wil hebben, en welke fotograaf wil dat nou niet?

De SPEEDMASTER L-858D is overigens niet alleen een lichtmeter, je kunt er ook de flitsduur mee meten. Stel je diaframa, ISO-waarde en sluitertijd in en na de meting vertelt de Sekonic je precies met welke flitsduur je het beste kunt werken. Ideaal.

HSS

De SPEEDMASTER L-858D is het vlaggenschip van Sekonic en kan dan ook verbazend veel. Zo kan de lichtmeter zelfs een flitsduur van 200 duizendste van een seconde meten. En, nog specialer: ook de korte bursts van High Speed Sync zijn te meten door de L-858D. Zo kun je nog zorgvuldiger te werk gaan. Sekonic verbetert haar lichtmeters ook voortdurend en deze L-858D kan bijvoorbeeld bij steeds minder licht nog accurate info geven. Zo kun je er zelfs in moeilijke lichtomstandigheden mee uit de voeten.

LEES OOK: Tot €200,- cashback bij Nikon

Eenvoudig

De lichtmeter is door middel van Exposure Profiling ook in staat om de meting specifiek af te stemmen op je gebruikte camera. Belangrijk, want iedere camera-objectiefcombinatie is uiteraard anders. Alles is overigens af te lezen op een duidelijk 2.7 inch kleurenscherm. De meter is sowieso erg mooi vormgegeven en eenvoudig in gebruik, ook voor mensen die nog nooit een lichtmeter hebben gebruikt.

Specificaties

Adviesprijs: € 579,-

Flitsduur metingen
High Speed Sync metingen
Exposure profiling
2.7 inch kleuren touchscreen
ISO-bereik van 3 tot ISO 13, 107, 200 + ISO 850
Radio trigger compatibel met Elinchrom EL-Skyport en Phottix Strato/II
Sluitertijd snelheidsbereik van 30 minuten tot 1/16.000s (flitslicht) en 1/64.000s (omgevingslicht)
Full HD Cine en CINE modus: 1 tot 1000f/s en 1 tot 358 graden shutter angle
Aan te sluiten op MAC/PC voor firmware updates

Info: www.sekonic.com/netherlands

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie