Steeds slimmer

Met Apple Sidecar wordt je iPad een extra (touch) scherm

Siem van Woerkom 328 0
Catalina, het nieuwe MacOS besturingssysteem van Apple gaat ondersteuning bieden om je ipad niet alleen als scherm, maar als input device te gebruiken.

Apple sidecar

De Public Beta van de nieuwe MacOS Catalina staat online, het is het nieuwe besturingssysteem voor apple laptops en desktops. Er zitten vele verbeteringen en nieuwe functies in de software update maar de belangrijkste is iets waar Apple al een tijdje mee heeft lopen stoeien; het gebruiken van een iPad als input device en tweede scherm. Apple introduceert daarom Sidecar. Sidecar is de naam voor de technologie waarmee het bedrijf het mogelijk maakt om een iPad te gebruiken als 2e scherm, waarna er gebruik gemaakt kan worden van een Apple pencil of simpelweg je vingers. De bedoeling was om de concurrenctie aan te gaan met Wacom en andere bedrijven die tekentablets maken voor high end pc's. Apps als iWork, Final Cut Pro X en Adobe Illustrator ondersteunen Sidecar. Apple Pencil zal te gebruiken zijn als een nauwkeurige tekentool voor bepaalde Mac-apps die dit ondersteunen

Catalina

MacOS Catalina (versie 10.15 van MacOS) brengt veel veranderingen met zich mee, zo verdwijnt iTunes bijvoorbeeld voorgoed. Je zult er drie nieuwe apps voor in de plaats vinden die het volgens Apple heel wat simpeler zal maken voor gebruikers om muziek, tv-programma's, films en podcasts te bekijken of beluisteren. Zo is er een nieuwe Muziek-app, Apple TV-app en de Apple Podcasts-app.

Ook zijn er nieuwe functies zoals een verbeterde (volledige) stembesturing waardoor mensen met een handicap hun Mac vrijwel alles kunnen laten doen door de hulp van Siri. Ook zal er een schermtijd app komen, waarmee het voor ouders makkelijker wordt om te zien hoelang hun kinderen op hun computer hebben gezeten. 

De nieuwe update zal in September officieel live gaan. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem