Macro Time Lapse van groeiende schimmels

Macro Time Lapse van groeiende schimmels

Redactie DIGIFO... 2280 0
De meeste mensen hebben geen goede ervaringen met schimmel. Het doet ons denken aan oud brood, vieze badkamers en rottend fruit. Naast het feit dat schimmel ons kan helpen om infecties te bestrijden (peniceline komt van een schimmel) blijkt het ook erg mooi te kunnen zijn.

De Russische fotograaf Nick Larionstev  zag schimmel niet als iets slechts en besloot er een  fascinerende macro-timelapse video van te maken. Door de groeiende schimmels zo groot en gedetailleerd te tonen wordt het een mooie abstracte video die zo in een sciencefiction film past.

 

Draaien

Om meer dynamiek in de video te krijgen maakte Leriontsev  gebruik van een slider en draaide hij het petrischaaltje waar de schimmel op groeide één keer in de loop van een week. Lariontsev heeft ook andere interessante timelapsevideo's gemaakt, waaronder één met groeiende ijskristallen en stollend bloed. Voor meer informatie en video's kan je kijken op zijn website.

Macro timelapse video's kunnen erg originele beelden opleveren. Zo schreven we al eerder een artikel over een macro timelapse-video met zeepsop en magnetisme.

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie