Lomo lanceert extreem laaggevoelige kleurennegatieffilm

Lomo lanceert extreem laaggevoelige kleurennegatieffilm

Redactie DIGIFO... 1189 0
Lomo brengt in samenwerking met Kono! een 35mm kleurnegatieffilm (C-41) uit met een gevoeligheid van slechts 6(!) ISO. De Kono! Donau is speciaal gemaakt om te fotograferen met extra lange sluitertijden.

Door: Minco den Heyer

De Donau is ontwikkeld door een klein bedrijfje uit Wenen genaamd Kono! The Reanimated Film. Kono! maakt daarbij gebruik van post-production materialen die oorspronkelijk niet bedoeld waren om te gebruiken in de ‘normale’ fotografie, maar in de filmindustrie werden toegepast. Omdat verschillende materialen niet of nauwelijks meer geproduceerd worden, brengt Kono! zijn films in beperkte oplages uit.

Experimenteren

Lomo verkoopt de Donau exclusief op zijn website. Zowel Lomo als Kono! hebben het experimenteren met analoge fotografische materialen hoog in het vaandel staan. Lomo is wereldwijd al langer bekend door de verkoop van allerlei vreemde (speelgoed)camera’s, lenzen en films onder het motto ‘don’t think, just shoot’.   

Blauw

Door het ontbreken van een oranje-masker in de Donau film krijgen foto’s gemaakt in daglicht een blauwige kleur, vergelijkbaar met het gebruik van kunstlichtfilm in daglicht. De lage gevoeligheid zorgt voor een erg hoge resolutie van het negatief.

Bestellen

De Kono! Donau is te bestellen op de Lomo website voor €35 per 3 stuks en worden verpakt in een grappig papieren zakje.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie