Lomo introduceert de Lomo'Instant Wide

Lomo introduceert de Lomo'Instant Wide

Redactie DIGIFO... 1215 0
Lomo timmert behoorlijk aan de weg. In korte tijd zagen we bijvoorbeeld de hergeboorte van een klassiek (Petzval) objectief, een 6x12 cm balgcamera (Belair X 6-12), een zelfbouw spiegelreflex (Konstrukor F) en verschillende films zoals de Kono Donau, een ultrascherpe film met een gevoeligheid van ISO 6. Nu kondigt Lomo een bijzondere instantcamera aan.

Door: Mark Moed

De Lomo'Instant Wide is volgens Lomo het meest creatieve instant wide camera- en lens-systeem ter wereld. De camera zit vol creatieve en experimentele mogelijkheden. Dat begint al bij de lensdop die ook dienst doet als draadloze afstandsbediening. Als hulp bij zelfportretten is er een klein spiegeltje op de voorkant geplaatst.

Wide film

De Lomo'Instant Wide gebruikt speciale Fuji Instax Wide film die een twee keer zo groot beeld heeft als de standaard Instax Mini film. De camera wordt geleverd met drie voorzetlenzen (Wide-angle, Close-up en Splitzer) en vier kleurfolies. Volgens Lomo staat het 35mm f/8 objectief garant voor scherpe en heldere beelden.

Tijdopnamen

De camera stelt de belichting automatisch in, maar je kunt de lichtmeting ook aanpassen en onbeperkt tijdopnamen en dubbele belichtingen maken. De ingebouwde flitser is handmatig in te schakelen zodat je hem ook als invulflitser bij tegenlicht kunt gebruiken.

Beschikbaarheid en prijs

De Lomo'Instant Wide wordt in kleine series in verschillende kleuren geproduceerd. Pre-ordering wordt aanbevolen, vroege kopers krijgen extra's zoals een draagriem. De verkoopprijs bedraagt € 249,-.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie