Live Webinar met Martijn Kort: creëer je mooiste foto's

Christel de Wolff 1482
Komende vrijdag geeft ZEISS en NISI-ambassadeur Martijn Kort een live webinar. Inspireren en kennis delen, dat is waar deze uitzending om draait. De webinar is live te volgen via Youtube.

Martijn Kort is een graag geziene gast bij DIGIFOTO. Niet alleen interviewden we hem eens over zijn bijzondere manier van fotograferen, in DIGIFOTO Pro 2.2020 die binnenkort in de winkel ligt, leer je fotograferen met een drone én fine-art zwart-wit bewerken dankzij Martijn's leerzame en inspirerende tutorials.

Vrijdag 15 mei: Live webinar

De webinar die op 15 mei te volgen is via Youtube gaat vooral over het inspireren en mensen op weg te helpen met het fotograferen met filters. Aan de hand van voorbeeldfoto's en situaties laat Martijn je zien hoe de foto gemaakt is en waarom. Leer hoe je met behulp van filters lange sluitertijden gebruikt en hoe kwaliteit van je gear kan bijdragen aan betere foto's.

Choose your path, Martijn Kort

Martijn Kort over de aankomende webinar

Over zijn aankomende webinar zegt Martijn: 'ik wil mensen het voordeel laten zien en hoe je je foto’s eigenlijk heel eenvoudig mooier kunt maken. Verder ga ik uitleggen hoe je de keuze maakt qua filters die je gebruikt en hoe je de juiste sluitertijd kunt uitrekenen. Hoe je om kunt gaan met de veranderende condities en welke condities nou het beste resultaat opleveren. Dit alles is toepasbaar in zowel landschapsfotografie als architectuur fotografie en ik zal dan ook beelden uit beide categorieën laten zien.'

Filters en lange sluitertijden

Filters en lange sluitertijden zijn een onmisbare combinatie in de fine-art fotografie. Je wil rust creëren in je beelden om zo het onderwerp meer aandacht te geven. Dit kun je doen met behulp van het variëren van de sluitertijd. Door een aantal voorbeelden te geven en uitleg te geven over de keuzes die zijn gemaakt, hoopt Martijn een inzicht te geven in zijn manier van werken. te praten over waarom ik het zo heb gedaan hoop ik mensen inzicht te geven in de manier van werken.

Purple Sunset, Martijn Kort

Objectieven en camera's

'Objectieven en camera’s zijn belangrijk voor mij om het beste beeld te krijgen, zeker voor mijn fine-art fotografie. Waarom is microcontrast zo belangrijk en waarom wil ik een objectief die van hoek tot hoek scherp is? En wanneer maakt dat niet zo veel uit? Deze punten vind ik terug in mijn ZEISS-objectieven en ik zal vertellen waarom deze objectieven aansluiten op mijn fotografie. Welke punten kunnen voor jou als kijker belangrijk zijn en waarom. Dat is wat ik van plan ben om te gaan behandelen komende vrijdag. Er is natuurlijk ook voldoende ruimte voor allerlei vragen, dus stel ze vooral in de comments van de Live Stream,' sluit Martijn af.

Bekijk de live webinar hier:

 

Kun je niet wachten?

Kom alvast in de sfeer met onze DIGIFOTO Travel special, een online magazine boordevol inspirerende reisfotografie. 

               
afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel