Lilith in da House - zelfportretten in huizen van vreemden

Lilith in da House - zelfportretten in huizen van vreemden

Redactie DIGIFO... 6730 22
Lilith maakt humoristische, ironische zelfportretten in haar eigen huis. Voor haar nieuwste serie zelfportretten hebben ditmaal onbekende huiseigenaren hun interieur als decor aangeboden. Het project is tot en met 20 oktober te zien in Eduard Planting Gallery.

Meer dan vijf jaar lang heeft de Nederlandse kunstfotografe Lilith haar huis gedeeld met het publiek. Nu is het tijd voor wat anders, na een oproep hebben tientallen huiseigenaren hun huis opengesteld voor de zelfportretten van Lilith.

Ze bezocht de huizen, vaak van vreemde mensen die er op dat moment zelf niet waren. In goed vertrouwen gaven ze haar zowel de sleutel als carte blanche.


© Lilith - Hide And Seek, 2012, Courtesy Eduard Planting Gallery & © Lilith - Bunny In The Tub, 2012, Courtesy Eduard Planting Gallery

Interview

Lilith is het pseudoniem van Henriëtte van Gasteren (Sevenum, 1964), ze is verhalenvertelster met een passie voor fotografie. Vorig jaar interviewden we Lilith over haar bijzondere werk. Het interview lees je op onze website.

Expositie

Het resultaat is tot en met 20 oktober 2012 te zien in Eduard Planting Gallery. Geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Eerste Bloemdwarsstraat 2, Amsterdam.


© Lilith - Bunny In The Tub, 2012, Courtesy Eduard Planting Gallery

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Anonymous

fotografisch stelt het geen reed voor,(in dit geval wel).je ben fotograaf, vrouw,je kleed je een beetje uit ,fototoestel op statief en hopla een lekkere serie die elke man doet smullen,voor al met ..net niet helemaal blood.De serie is dan ook niet om aan te zien.

afbeelding van cooper

Reageer gewoon niet als je het niets vindt. Beetje respectloze reactie.

afbeelding van Anonymous

wat weet jij nu van fotografie af? reactie is actie huile balk.
ooit iets gepubliceerd? zo te horen niets.

afbeelding van pipo de clown

Laat maar eens wat werk van jezelf zien als je durft.

afbeelding van Anonymous

dat is meer dan jij weet kijk maar in elk willekeurige krant huile balk

afbeelding van pipo de clown

Hahahaha wat ik al verwachte. Veel geblaat... en totaal geen ballen.

afbeelding van skeleton

Het is inderdaad wat de andere ook schrijft. Je roept wel, maar feitelijk inhoudloos.

afbeelding van Anonymous

wat is jouw inhoudelijk wat je denk te doen om fotografie naar een hoger nivo te brengen dan in je blote reed te laten staan.

afbeelding van Anonymous

wat is jouw inhoudelijk wat je denk te doen om fotografie naar een hoger nivo te brengen dan in je blote reed te laten staan.

afbeelding van Anonymous

wat is jouw inhoudelijk wat je denk te doen om fotografie naar een hoger nivo te brengen dan in je blote reed te laten staan.

afbeelding van pipo de clown

Tssss, gaat werkelijk nergens over. Belachelijke reacties allemaal. DGP doet er goed aan om comments alleen toe te staan als men ingelogd is. Al is het alleen al ter voorkoming van dit soort onzinnige geleuter.

afbeelding van dodo

Nou meneer Anoniem van de krant. Toon je fotografiekunsten dan maar eens. Ik ben nu ook wel benieuwd geworden.
Afzeiken en iemand voor "huilenbalk" uitmaken kan iedereen.
Maar onderbouwd kritiek leveren is waarschijnlijk niet aan jou besteed.

afbeelding van Anonymous

reed met een d (?)

afbeelding van Marco Mackenbach

U bent nogal overtuigd van uzelf maar voorlopig treed u hier 'anoniem' naar voren en hebt u waarschijnlijk nog geen fotopublicatie op uw naam staan.
Zegt dat iets over deze foto's, of over uw kunsten? Ik denk het laatste. Commentaar moet kunnen, maar iemand proberen af te branden getuigt van weinig respect jegens een ander en evenzoveel inzicht in fotografie.
Groet, Marco

afbeelding van Capture2007

echte kunst roept vaak op tot controverse. ik beschouw de discussie in ieder geval als zeer groot compliment aan Lilith.

afbeelding van Anonymous

he,he,begrepen het werd erg stil op je site.

afbeelding van Martin Bokschoten

Mooi gezegd Ton.

afbeelding van Capture2007

dankjewel Martin :-)

afbeelding van Anonymous

Mensen...., het is bloot en niveau...

afbeelding van Lilithlove

Fora zijn voor negatief alsook positief commentaar. Niet iedereen kan alles goed en/of mooi vinden of begrijpen. Dat is het waardevolle van kunst. Het kan iets teweegbrengen. Jammer dat sommigen anoniem ongenuanceerde kritiek geven waardoor het eerder op een persoonlijke frustratie lijkt dan een serieus commentaar op iemands werk. Maar dat kan men degene niet kwalijk nemen, want niet iedereen is verbaal even sterk. Schrijf vooral wat je vindt. Het zou m.i. krachtiger overkomen wanneer dit niet anoniem wordt gedaan.

afbeelding van Anoniem versus anoniem

@anoniem
Het gaat bij Lillith niet om het bloot, ze is geen exhibitionist en wil mannen zoals jij (ik neem aan dat je een man bent) zeker niet het hoofd op hol jagen. Het gaat om het grotere geheel, de serie, het concept; dat heet kunst! en dat roept reacties op. Op de fotografie valt technisch niets aan te merken want Lilith weet heel goed waar ze mee bezig is. Ik begrijp dat je niet echt verstand hebt van kunst of dat het je wellicht niet interesseert. Dat is nog geen reden om het af te kammen. Ik bespeur alleen enige vorm van afgunst hier? Als je in het vervolg nog maar platte of 'intelligente' opmerking wilt plaatsen ga dan even je Nederlands "opkrikken" want op deze manier begrijp ik dat je niet verder kunt kijken dan het niveau 'bloot' en begrijp je de verdere, achterliggende gedachten niet achter deze serie

afbeelding van Wim Hendrikx

de schoonheid van kunst en fotografie ligt in het oog van de toeschouwer!!
fotografie en kunst is dan ook niet bedoeld voor beoordelaars maar enkel voor discussie!!!
wie werken niet mooi vindt moet zijn statement maken en daarmee is de kous dan ook af!!
Ik vind de fotografische uitvoering, hardheid en de concepten van Lillith goed aansluiten, en ben blij dat er nog fotografen/kunstenaars zoals Lillith zijn die conceptioneel werk maken.