Compacte 1.4

Leica komt met nieuw 25mm f/1.4 objectief

Siem van Woerkom 419 0
Help Leica met het verwelkomen van de nieuwe LEICA DG SUMMILUX 25mm f/1.4 II ASPH.

Nieuwe compacte topper

Panasonic heeft zijn nieuwe LEICA DG-lens met vaste brandpuntsafstand vernieuwd op basis van de Micro Four Thirds-standaard. Behalve dat hij beschikt over een groot diafragma van f/1.4, is de constructie van de nieuwe LEICA DG SUMMILUX 25mm f/1.4 II ASPH spatwater- en stofbestendig. Dit maakt de lens geschikt om buiten onder zware omstandigheden te gebruiken. Bovendien is hij compatibel met sensordrives met een maximale snelheid van 240 fps voor zeer snelle AF.

Met een brandpuntsafstand van 50 mm (equivalent 35mm-camera) is de 25mm f/1.4 II ASPH. een veelzijdige lens. Daarnaast produceert hij ondanks het grote diafragma beelden met een verbluffend hoge resolutie en schitterende beeldweergave van het midden tot de hoeken. Beelden worden nog indrukwekkender door de vloeiende onscherpte die een prachtig bokeh-effect oplevert. Het systeem, dat bestaat uit 9 elementen in 7 groepen, maakt gebruik van 2 asferische lenzen en 1 UHR (Ultra High Refractive) index lens. De UHR-index lens en de gegoten asferische lenzen zorgen voor een uniforme weergave van het midden tot de randen. Daarnaast werd de Nano Surface Coating-technologie van Panasonic toegepast om ghosting (dubbelbeelden)
en lights flare (lichtvlekken) te minimaliseren.

De lens voldoet aan de strenge normen die worden gesteld aan het dragen van de wereldberoemde naam LEICA, een garantie voor een zeer hoge beeldkwaliteit. De nieuwe lens is voorzien van een inwendig scherpstelsysteem en stappenmotor. Hij werkt hierdoor soepel en stil in combinatie met het snelle en hoge precisie Contrast AF systeem van camera's bij het maken van zowel foto- als video-opnames. Verder is de lens compatibel met een sensordrive met een maximale snelheid van 240 fps, zodat de ultrasnelle AF van camera's optimaal kan worden benut.

Al met al een nieuwe compacte, lichte lens met een groot diafragma die (zeker in combinatie met de nieuwste LUMIX G DSLM-camera's) beelden van hoge kwaliteit produceert.
 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem