Leica introduceert nieuwe foto-app

Remco Stunnenberg 1280 0
Leica introduceert een geheel nieuwe foto-app voor Leica camera's: Leica FOTOS. Alle firmware-updates zijn vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar.

Als dagelijkse metgezel kunnen huidige smartphones een aantal taken binnen één apparaat uitvoeren. Naast de gebruikelijke functies willen fotografen echter vaak ook mobiele digitale beeldverwerking, beeldbeheer en mogelijkheden om hun foto's te delen. In het verleden bood Leica Camera een breed scala aan Apps die gedownload en geïnstalleerd konden worden voor verschillende Leica camera's. Vanaf nu vervangt de FOTOS App ze allemaal!

Gebruikerservaring

De focus lag bij de ontwikkeling van de FOTOS App sterk op de gebruikerservaring en hoe deze zo compleet en ongecompliceerd mogelijk kon worden gemaakt. Vanaf vandaag kunnen Leica-fotografen hun smartphones naadloos integreren in hun dagelijkse foto workflow. Van connectiviteit met de camera, gegevensoverdracht en mobiele digitale nabewerking tot het delen van de bewerkte foto's op sociale media. Eenvoudig, comfortabel én snel.

Rechtstreeks verbinding

Leica FOTOS maakt rechtstreeks verbinding met de camera via Wi-Fi en slaat de registratiegegevens op om toekomstige verbindingen tussen de camera en de App zo snel en gemakkelijk mogelijk te maken. Leica FOTOS stelt fotografen in staat om toegang te krijgen tot de Live View-functie van de camera en op afstand relevante instellingen zoals diafragma, ISO-waarde, sluitertijd en belichtingscompensatie vanaf hun smartphone te wijzigen. 

Leica foto app eenvoudiger dan ooit

Het is eenvoudiger dan ooit om een smartphone te verbinden met een Leica camera en eenvoudige instructies te ontvangen bij het opstarten. De gebruiker kan al zijn/haar Leica camera's via Wi-Fi verbinden met deze ene App. De App slaat automatisch de camera-gegevens op om direct verbinding te maken met de smartphone wanneer men deze de volgende keer weer wil gebruiken.

Op afstand of op locatie werken zonder Wi-Fi? Geen probleem! Het enige wat de gebruiker moet doen is een 'tikje' op de camera te geven om de smartphone te verbinden. De gebruiker kan zelf ook bepalen welk type bestand er wordt overgezet: DNG of JPG.

Gedetailleerde beeldinformatie

Toegang tot belichtingsgegevens en het controleren van de scherpte met 100% preview op het hoge resolutie scherm van de hedendaagse smartphone. Met zoveel gedetailleerde beeldinformatie mist de gebruiker nooit een kans om zijn/haar fotografische vaardigheden te verfijnen, ongeacht het niveau

Op afstand bedienbare parameters

Beheer live weergave en 'touch' om scherp te stellen. Op afstand bedienbare parameters zoals: diafragma, sluiter, belichtingsmodus en scherpte. Om dat vluchtige of authentieke moment vast te leggen, plaatst de gebruiker de Leica camera discreet waar deze gewenst is en gebruikt men de smartphone om op afstand de foto te maken. 

Leica FOTOS App eenvoudig en comfortabel

Toegang tot alle instellingen, eenvoudig en comfortabel. Nu kan de gebruiker meerdere foto's maken terwijl de diafragma of ISO-instellingen op de smartphone bekeken of gewijzigd worden, om te zien wat het beste werkt voor de foto die men wenst te maken.

Doe al het 'postproductie' werk in enkele seconden op de smartphone, via een moeiteloze verbinding met alle  favoriete Apps, van Adobe Lightroom, Mobile tot VSCO. Deel favoriete foto's direct met de opdrachtgever, vrienden en familie of op favoriete social media platformen.

De Leica FOTOS App ondersteunt momenteel de volgende camera’s: Leica S (Typ 007), SL, M10, M10-P, Q, TL2, TL2, TL, T, CL, D-Lux en V-Lux. In de nabije toekomst zullen meer cameramodellen worden toegevoegd. Om de juiste functionaliteit en compatibiliteit van de FOTOS App te garanderen, zijn de volgende firmware-updates nodig: 

Versie 5.0.0.0.0.0 voor Leica S (Type 007)

Versie 2.6.5.0 voor Leica M10

Versie 2.6.5.0 voor Leica M10-P

Versie 1.5 voor Leica TL2

Versie 2.4 voor Leica TL

Versie 1.9 voor Leica TL

Versie 1.9 voor Leica T

Versie 2.1 voor Leica CL

Alle firmware-updates zullen vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar zijn op de Leica website.

Lees ook: Leica introduceert de nieuwe Leica M10-P

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco