Leica introduceert nieuwe APO Summicron-SL

Leica introduceert nieuwe APO Summicron-SL

Jonas Bloemen 446 0
Transcontinenta heeft de Leica APO-Summicron-SL 35mm f/2 ASPH aangekondigd. Het is het derde compacte Leica SL APO Summicrion vastebrandpunt.

LEES OOK: Nieuwe design varianten in Leica M portfolio

Het objectief is een praktische aanvulling op de huidige Leica APO-Summicron-SL 75mm f/2 ASPH en de APO-Summicron SL 90mm f/2 ASPH. De brandpuntafstanden van deze SL-objectieven zijn geschikt voor alle genres binnen de fotografie, maar met name ideaal voor het maken van portretten en reportages. Dankzij de L-mount standaard, die voor het objectief gebruikt wordt, is de Leica APO-Summicron-SL 35mm f/2 ASPH ook volledig compatibel met camera’s van andere partners van de L-Mount Alliance met de door Leica zelf ontwikkelde bayonet. 

Het objectief levert een hoge beeldkwaliteit vanaf open diafragma en is ideaal voor fotograferen onder moeilijke lichtomstandigheden. De constructie bestaat uit dertien complexe lensdelen welke zorgen voor een hoge beeldkwaliteit inclusief natuurlijke huidtinten, zachte overgangen in de bokeh, contrast in details en consistente scherpte over het hele beeld. In de Leica APO-Summicron-SL 35mm f/2 ASPH worden chromatische aberraties geminimaliseerd door een apochromatische correctie. 

Leica ontwerp

De autofocusaandrijving van het objectief maakt gebruik van krachtige stappenmotoren met DSD. Hierdoor kan de volledige scherpstelgeleiding in 250 milliseconden volledig worden afgelegd. De Leica Summicron-SL objectieven hebben een nieuw concept voor handmatige scherpstelling, waarbij een ringmagneet met wisselende noord-zuidmagnetisering in de scherpstelring is ingebouwd. Het magnetische veld verandert van polariteit wanneer de ring wordt gedraaid. Een sensor bewaakt de status van het magnetisch veld en stuurt de gegevens naar de hoofdprocessor. De aandrijving verschuift de lens vervolgens naar de bijbehorende scherpstelpositie op basis van de draaihoek en de rotatiesnelheid. Dit maakt een nog snellere en nauwkeurigere handmatige scherpstelling mogelijk.

De Leica APO-Summicron-SL 35mm f/2 ASPH zal vanaf april/mei 2019 beschikbaar zijn voor een adviesverkoopprijs van €4475.