Speciale serie Leica M objectieven

Nieuwe design varianten in Leica M portfolio

Remco Stunnenberg 522 0
Transcontinenta, importeur van Leica in Nederland, introduceert nieuwe versies van de bestaande Leica APO-Summicron-M 50 mm f/2 ASPH., Leica Summaron-M 28 mm f/5.6 en de Leica Summilux-M 28 mm f/1.4 ASPH, objectieven voor het Leica M-systeem.

Deze speciale serie van de drie objectieven onderscheidt zich door hun unieke design uitingen en zal slechts in zeer beperkte aantallen worden aangeboden. De prestaties en technische specificaties van deze speciale Leica M objectieven zijn vanzelfsprekend voor 100% identiek aan die van de in serieproductie vervaardigde “standaard” versies van deze objectieven.


Leica APO-Summicron-M 50 mm f/2 ASPH

De nieuwe serie Leica M objectieven bevat een zwart verchroomde versie van de Leica APO Summicron M 50 mm f/2 ASPH. In vergelijking met de in serie geproduceerde versie, is dit alternatief ontwerp voorzien van een kenmerkend geschulpte scherpstelring die doet denken aan de historische Leica Summicron 50 mm f/2 (II) uit 1956. De componenten van de behuizing van deze speciale serie zijn vervaardigd uit messing. De gravures voor de brandpuntsafstand en de afstanden in Engelse “voet” zijn in rood uitgevoerd. Het objectief wordt compleet geleverd met een klassieke, ronde messing zonnekap, gegraveerd met 'Made in Germany'. Ook de lensdop is bijzonder, want deze is namelijk gedraaid uit massief messing. De vervaardiging van dit bijzondere objectief, in dit design, is strikt beperkt tot 700 exemplaren wereldwijd.De Leica APO-Summicron-M 50 mm f/2 ASPH in zwart chroom zal vanaf maart wereldwijd in zeer beperkte aantallen verkrijgbaar zijn voor de adviesverkoopprijs van € 9250,- incl. B.T.W.

Leica Summaron-M 28 mm f/5.6

Het tweede objectief met een speciaal design is een andere versie van de Leica Summaron M 28 mm f/5.6, namelijk in matzwarte lak. Dit is met de Leica M Thambar een objectief uit de klassieke lijn van Leica M-objectieven. De Leica Summaron M 28mm is gemodelleerd naar een objectief met schroefdraadvatting dat in de Leitz fabriek in Wetzlar gefabriceerd werd van 1955 tot 1963. Met een lengte van minder dan 2 centimeter is dit uiterst compacte groothoekobjectief het kleinste objectief uit het Leica M objectieven assortiment. De speciale lak van deze serie is bijzonder slijtvast en geeft het objectief een bijna identieke uitstraling als de klassieke zwarte chroomafwerking. Een ander kenmerk van dit nieuwe objectief is de gravure van de diafragmaschaal die vanaf de voorzijde zichtbaar is, waarbij de cijfers nu in het rood zijn vervaardigd. Deze editie van de Leica Summaron-M 28 mm f/5.6, in matzwarte lak, is beperkt tot slechts 500 exemplaren voor de wereldmarkt.Dit unieke Leica M objectief met een visueel én optisch historisch ontwerp, zal vanaf maart wereldwijd zeer beperkt te koop zijn voor de adviesverkoopprijs van € 2950.- incl. B.T.W.

Leica Summilux-M 28 mm f/1.4 ASPH

Het derde en laatste nieuw ontworpen Leica M objectief is de Leica Summilux-M 28 mm f/1.4 ASPH in een zilver geanodiseerde versie. Dit biedt eigenaars van een zilverkleurige Leica M-camera een objectief met uitzonderlijke beeldkwaliteit die past bij de afwerking van hun camera. Dit zeer lichtsterke groothoek objectief is een ideale partner voor reportagefotografen en levert vanaf de volle opening al indrukwekkende beeldprestaties onder alle lichtsituaties.De Leica Summilux-M 28 mm f/1.4 ASPH, met de fraaie zilveren afwerking, zal wereldwijd vanaf maart te koop zijn in een zeer gelimiteerde oplage van slechts 300 exemplaren voor de adviesverkoopprijs van € 6610.- incl. B.T.W.
afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco