Maandthema Kamera Express

Leer meer over onderwaterfoto’s en -video’s bij Kamera Express

Christel de Wolff 555 0
Het online magazine van Kamera Express staat deze maand in het teken van onderwaterfoto's en -video's. Laat je inspireren!

In dit Maandthema vind je onderwatermusthaves en een How To-rubriek met onderwaterfilmtips (van Peter Rodijnen en Klaudie Baterlink). In het lijstje met praktische fototips krijg je onder andere uitleg over kleuren onderwater en omgaan met je apparatuur. Bovendien is er een interessante video over onderwaterfotografie.

In de Keuzehulpgids krijg je advies: welke apparatuur moet je gebruiken om diep in de zee goede beelden te schieten? Waar moet je beginnen? Wat is goed basismateriaal? Wat is een goede aanvulling op wat je al hebt? De keuzehulpgids is ideaal voor wie op korte termijn op vakantie gaat.

Wie zijn of haar vakantiebestemming nog moet kiezen, krijgt zeker weten ideeën na het bekijken van de locatie-pagina. Daar vind je toffe, hidden spots voor duik- en snorkelliefhebbers en onderwaterbeeldmakers. Van Malta tot Mexico en van België tot Indonesië. De fantastische beelden op deze pagina laten je wegdromen. Je ziet jezelf al zwemmen in dat kraakheldere water en bijkomen met een cocktailtje in de hand.

Christian Vizl via Kamera Express

Wedstrijd 

Er is bovendien een foto- en videowedstrijd waarin water centraal staat. Dit zijn de vier gave prijzen:

Sea & Sea DX6G-kit, 2) Sealife SL510 Micro 2.0 32 GB-camera 3) een DICAPac WP-S10-beschermhoes 4) DICAPac WP-C2. Dus twijfel niet, ga op pad en stuur jouw foto's en video's in! De uiterste inzenddatum is 31 augustus 2019.

In de interviews vertellen prijswinnende onderwaterfotografen over hun ervaringen en ambities. Veel onderwaterbeeldmakers hebben een missie. Ze staan achter de uitspraak “Take only pictures, leave only bubbles.”

Dos Winkel vraagt middels zijn onderwaterbeelden aandacht voor (het behoud van de) oceaan. Nikon-ambassadeur Fred Buyle vertelt verhalen met zijn beelden en ondersteunt onder andere zeebiologen bij hun onderzoeken. Daarnaast wil hij het imago van haaien verbeteren. Het zijn geen monsters, je moet met ze om kunnen gaan en ze begrijpen.

Aquatech-ambassadeur Craig Parry is een Australische onderwaterfotograaf en om precies te zijn: een oceaan- en natuurfotograaf. Hij hoopt dat mensen door zijn beelden bewuster kijken naar (de schoonheid van) de aarde. Parry werkt veel maar geniet volop van zijn werk. Voor hem bestaat er niets mooiers dan de onderwaterwereld verkennen. Zelfs wanneer hij dagenlang onderwaterworkshops heeft gegeven, gaat hij in zijn vrije tijd de zee in. Hij verheugt zich op de dieren die hij mogelijk aantreft en vindt de interactie met de dieren boeiend. 

20% exclusieve korting voor Kamera Express-klanten

Speciaal voor dit Maandthema ontvangen Kamera Express-klanten deze maand 20% exclusieve korting op geselecteerde artikelen van AxisGo én 10% korting op Aquatech! 

Craig Parry - Aquatech via Kamera Express

Op de Who to follow-pagina sommen we nog meer toffe onderwaterfotografen op. Ze zijn allemaal te vinden op Instagram. Van David Doubilet tot Alex Kydd. En van Raymond Wennekes tot Mike Ollefers. De onderwaterbeelden variëren van elkaar. De een brengt een zeepaardje van dichtbij in beeld, de ander plaatst een pianiste op de zeebodem en weer een ander toont de elegantie van koeneusroggen die samen zwemmen. Sommige Who to follow-kandidaten gaven als extraatje gave toptips. Volgens Christian Vizl is Mindful zijn belangrijk en Andre Musgrove vindt dat je je moet verdiepen in het gedrag van het dier dat je fotografeert.

Maandthema Onderwater bij Kamera Express

In dit Maandthema gaan we in op vernieuwende producten. Wist je dat je niet alleen met drones door de lucht kunt zoeven maar ook met behulp van drones de onderwaterwereld kunt verkennen? Dat kan met de speciale onderwaterdrones van PowerVision. Heb je er nog nooit van gehoord maar word je nu wel heel nieuwsgierig? Mooi, er is namelijk nog veel meer informatie te vinden in het interview met de PowerVision-medewerkers.

Kortom: duik diep en lees het allemaal! Klik gauw door naar het Maandthema Onderwater.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel