Leer alles over eventfotografie bij Kamera Express

Leer meer over Eventfotografie bij Kamera Express

Eefke Burg 1222 0
Maak jij graag foto's van je favoriete artiesten? Op het podium, op straat of tijdens festivals? Merk je hoe moeilijk het is om beweging en weinig licht vast te leggen? Zou je je eventfoto’s en feestfoto’s willen verbeteren?

Tips en inspiratie van Kamera Express

Klik dan snel door naar het Maandthema van de maand mei van Kamera Express: dit staat in het teken van Eventfotografie. Het Maandthema bevat negen tips and tricks van de Vlaamse concertfotograaf Jokko. Hij is huisfotograaf voor Rock Werchter en fotografeert tv-shows. Hij deelt zijn kennis hier en daagt je uit om als een kunstenaar te werk te gaan.

Foto: Rein Kooyman

Wat vind je nog meer in het Maandthema? Een overzicht van handige musthaves en twee how to-rubrieken. Daarin leggen we je uit hoe je het best kunt werken met weinig licht en hoe je, ondanks ledlicht, toch mooie live foto’s kunt aanleveren. We zetten in onze Who to Follow-rubriek enkele gave eventfotografen op een rijtje die je kunt volgen op Instagram. Volg deze fotografen en breng elke dag wat kleur aan in je leven met deze uiteenlopende stijlen. Van bubbly dreamy tot catchy en snel.

Professionals aan het woord

In de interviews geven we vier ervaren concertfotografen het woord. Hoe gaan zij te werk? Wat vinden zij een goede eventfoto? Hoe kwamen ze terecht in de wereld van de eventfotografie?

Deze vier eventfotografen hebben een ding gemeen: ze hebben alle vier een enorme muziekpassie. Zij genieten ervan om fotografie te combineren met muziek. Ieder komt op zijn eigen manier ver: de een door zich bescheiden op te stellen, de ander door groots te denken. Ze hebben allemaal eigen dromen en doelen. Als het gaat om cameragebruik zitten ze duidelijk op één lijn. Alle eventfotografen uit de interviews zeggen: je leert je camera kennen door trial and error. Durf te proberen en kom zo steeds weer een stapje verder.

Foto: Eva Captures

Eva Captures vertelt hoe ze af en toe de stoute schoenen aantrok en daarmee veel bereikte. Bart Heemskerk stond al tien keer met zijn foto’s op de cover van de Oor. Toch is hij ervan overtuigd dat je je beste foto morgen maakt. Menno van der Veen gaat bij zijn partypictures op zoek naar de momenten die we allemaal willen zien en droomt langzaam van een internationale carrière. Rein Kooyman bekijkt een show op dezelfde manier als een sterrenhemel tijdens zijn natuurreizen: met oog voor detail en het onverwachte.

Foto: Jokko

Elk interview bevat vele foto’s van de betreffende eventfotograaf. Je ziet mooie contrasten, artistieke live foto’s, spontane bandfoto’s, kleurrijke overzichtsfoto’s, springende fans, strakke zwart-wit-foto’s, spectaculaire eindshows, perfecte shots en foto’s in slechte weeromstandigheden. De eventfotografie heeft vele gezichten!

Foto: Menno van der Veen

Doe mee met de fotowedstrijd Eventfotografie

Voor de fotowedstrijd is Kamera Express op zoek naar jouw mooiste eventfoto’s. Je kunt een Samyang 12mm f/2.8 fisheye-objectief winnen. Deze lens is beschikbaar voor verschillende vattingen. Daarmee kun je nóg toffere eventfoto’s maken. Reden genoeg om gewoon mee te doen en je foto in te zenden.

Foto: Bart Heemskerk

Gratis cursus Eventfotografie: de Academy

Bij iedere aankoop van € 50,- krijg je een gratis cursus Eventfotografie, ook wel de Academy genoemd. Deze Academy bevat praktische tips en beelden vanaf de werkvloer. Ons videoteam filmde in de arena van Ahoy Rotterdam en ging op pad met eventfotografen. Robert Aarts nam ze mee naar een Charity-evenement in Hilversum. Ze rockten mee met Bart Heemskerk op Paaspop in Schijndel. Met Peter Lodder gingen ze naar Klassifest Paradiso en Jasper Lefevre liet ze mee bouncen tijdens een Acid House-feest in Gent. De video toont je een veelzijdige en leerzame blik op eventfotografie

Kortom: je bent hier op de juiste plek als je meer over eventfotografie wil weten. Lees, leer, beleef, fotografeer en get the party started.

Tags: eventfotografie, eventfotograaf, Kamera Express.

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke